avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitãþi respinse de instanþã
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitãþi respinse de instanþã

Bună ziua,
vă rog să mă ajutaţi.Apartamentul l-am dat în chirie, chiriaşii au acumulat o datorie,au fugit.Asociaţia m-a dat pe mine în judecată ca proprietară. Instanţa a respins penalităţile la cheltuieli comune, prin setinţă definitivă şi irevocabilă. Preşedintele asociaţiei nu a respectat hotărârea, nu mi-a dat adeverinţa din care să rezulte că nu am datorii până ce nu am plătit şi penalităţile respinse de instanţă. Vă rog să-mi spuneţi dacă am posibilitate să recuperez suma plătită şi cum să procedez. Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: alv , utilizator 08:33, 23 Februarie 2012
@alv

Si eu sunt un locatar dintr-un bloc si sincer va spun ca nu as accepta sub nici o forma neafisarea la avizier a listei de plata si a bazei de date, asa cum este prevazut la ora actuala in Ord.MFP 1969/2007.
Mergeti pe confidentialitate pe banii locatarilor? Si eu ca locatar am dreptul de a verifica, atat cat imi permite lista de plata, modul de calcul a cheltiuelilor, criteriile de repartizare daca sunt sau nu respectate. Nu pot sa cred ca dintr-un avizier care este incuiat, listele se pot rupe dupa 5 minute de la afisare. Aceasta manifestare poate reflecta dezacordul cu modul dvs. de lucru.
Pentru LocatarB,
Asociatia reprezinta dorinta majoritatii. Daca aceasta majoitate decide sa nu se mai afiseze listele la scarar blocului, ele gasindu-se si la banca, deci se pot vedea oricand, in plus se pot cere informatii suplimentare oricand, nu vad care este nemultumirea dumneavoastra.
Deciziile comitetului executiv, noi avem 11 membri, si hotararile adunarii generale cred ca trebuie respectate, sau nu?
Asa s-a decis asa facem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)
Repartizare sume pierdute in procese nikoleta_steliana nikoleta_steliana Buna ziua! Traiasca Avocat-Net care ne va ,,lumina\\" iarasi! Cu tot respectul, va relatez urmatoarea situatie : am avut procese pe rol cu 2 restantieri si ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari - cum da in judecata rau platnici? florificiu florificiu Buna ziua Una din problemele arzatoare pe care le avem in blocul in care locuiesc este \"neplata intretinerii\" de catre cateva apartamente de ani de zile ... (vezi toată discuția)