avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare sume pierdute in procese
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare sume pierdute in procese

Buna ziua!
Traiasca Avocat-Net care ne va ,,lumina" iarasi!
Cu tot respectul, va relatez urmatoarea situatie : am avut procese pe rol cu 2 restantieri si cu fostul administrator care a prejudiciat asoc. noastra de proprietari cu o suma destul de importanta. Procesele s-au incheiat si acum suntem in stadiul de a repartiza proprietarilor sumele pierdute de asociatie, respectiv :
- penalizarile acumulate la furnizor de cifra prejudiciului pe timpul procesului
- sumele restante ale celor 2 apart., ptr ca la proces au prezentat adeverinte eliberate de fostul admin. ca la cumpararea acestora nu au avut debite
- o suma castigata de fostul aministrator la contraexpertiza platita de dansul.
Intrebarea mea este urmatoarea : putem sa luam hotarare in AGP sa repartizam aceste sume in mod egal tuturor apartamentelor din bloc pe o anumita perioada? Daca proprietarul nu vrea sa plateasca si da asociatia in judecata, are castig de cauza? Este legal sa repartizam factura de penalizare de la furnizor celor ce nu vor sa plateasca acea cota ce le revine din aceasta suma repartizata de asociatie conform hotararii AGP?
Mentionez ca ar fi vorba despre 22 lei/apart timp de 6 luni si ca fostul administrator a platit asociatiei (bineinteles prin executor) intreg prejudiciul.
Multumesc anticipat ptr raspunsul pe care am siguranta ca il vom primi!
Respect si activitate indelungata!
Presed.Asoc. I.Ctin.
Buna ziua! Din cate am inteles,e vorba de doi restantieri, nu este legal sa se imparta nicio suma de bani( atat pe debit cat si pe credit) decat apartamentelor in cauza si daca noii proprietari au vreo vina in prejudiciile aduse catre furnizori..In concluzie,penalizarile acumulate la furnizor,trebuie achitate de cine a pierdut procesul.Va doresc o zi buna,reveniti cu nelamuriri.
Dar cu doar doi restantieri ati avut si penalizari la furnizori?
La cat se ridica pierderile si de unde anume provin?
Nu mi se pare corect sa repartizati proprietarilor pierderile , sa si le asume cei din conducere care nu au gestionat corect situatiile aparute
Ar trebui sa spuneti in ce calitate intrebati: sunteti administrator, presedinte, membru in comitetul executiv, membru al asociatiei, etc? Puteti avea apoi raspunsuri mai concludente.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
courvoisier, utilizator
Inteleg ca sunteti presedintele asociatiei.
Situatia expusa nu este una foarte clara.
Sugestie: dezbateti in adunarea generala situatia si luati o hotarare privind repartizarea acelor sume.
nikoleta_steliana a scris:
.. am avut procese pe rol cu 2 restantieri si cu fostul administrator care a prejudiciat asoc. noastra de proprietari cu o suma destul de importanta. Procesele s-au incheiat...

Luati-le pe rand ca sa intelegem dar mai ales casa le rezolvati pe rand pentru ca fiecare proces s-a desfasurat sepata, cu dosere separeate..

Ati actionat in instanta un restantier. Pentru ce suma si cum s-a "incheiat" procesul (ca sa folosesc exprimarea dumneavoastra)? Ce a hotarat instanta? Concret sume totale, defalcate...? Unele se trateaza intr-un fel, altele altfel.
La fel detaliati cu al doilea restantier.

Ce proces ati avut cu fostul administrator? Ce sume? Ce a hotarat instanta? cat ati cheltuit din banii asociatiei?

Daca ne lamuriti, o sa incercam sa ajutam.

Alte discuții în legătură

Repartizare rata de esalonare datorii catre radet nikoleta_steliana nikoleta_steliana Buna ziua! Asoc noastra de proprietari are contract de esalonare a datoriilor acumulate catre furnizorul de apa calda si caldura, respectiv RADET Bucuresti. ... (vezi toată discuția)
Esalonare datorii catre radet gabita1988 gabita1988 Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc de 4 etaje, 2 scari , 30 apartamente, din Bucuresti, al carei asociatii de proprietari a acumulat ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatie locatari nelusha nelusha Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie despre care cred ca e cam nedreapta, ma intreb daca mi se pare doar sau am chiar dreptate. Locuiesc din 2010 intr-un ... (vezi toată discuția)