Buna ziua
Una din problemele arzatoare pe care le avem in blocul in care locuiesc este "neplata intretinerii" de catre cateva apartamente de ani de zile ceea ce a dus la sume imense - 100 mil - dar si la orirea apei rece de catre Apa Nova prin ridicare contoar .Vreau sa imi raspundeti la trei intrebari :
1.Apa Nova are dreptul sa opreasca apa rece?
2.Cum putem noi,ca asociatie de locatari,sa dam in judecata acesti rau platnici si care sunt conditiile?
3.Exista vreo posibilitate legala de a-i "debransa" de la apa rece (sigiliu sau altceva s anu le ai dea posibilitatea sa consume ceva ce nu platesc) ?
va multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile dvs sa incercam sa aducem problemele la zi.
2.L230/2007:
ART. 50
(1) Asociaţia de proprietari are dreptul de a acţiona în justiţie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Acţiunea asociaţiei de proprietari este scutită de taxa de timbru.
(3) Sentinta data în favoarea asociaţiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusă în aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisă de Codul de procedura civilă.
Dupa cum reiese din mesaj sunteti intr-o asociatie de locatari si nu de proprietari. Daca nu sunteti constituiti in asociatie de proprietari nu puteti aplica lege 230/2007.
Reveniti cu precizari. Ce fel de asociatie sunteti si ce organizare aveti?
Buna seara.Pentru a va putea prevala de dispozitiile in vigoare,trebuie sa va aliniati acestora,respectiv sa depuneti documentatia necesara sa fiti inregistrat ca si asociatie de proprietari,ocazie cu care puteti continua procedura legala de actionare in instanta rau platnici si recuperare restante.Competenta de debransare servicii utilitati apartine in exclusivitate prestatorului .
Asociatia de proprietari nou infiintata poate calcula retroactiv si penalitatile aferente sumelor restante (pt a actiona si recupera atat restantele cat si penalitatile)?