avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calculul restantelor la asociatiile de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calculul restantelor la asociatiile de locatari

in cazul in care avem restante la intretinere (ca asociatie)provenite din neplata facturilor la furnizori plus penalitati,care dintre locatari sunt obligati sa plateasca aceasta suma? exista vreo modalitate prin care sa_i putem obliga pe locatarii buni platnici sa participe si ei la plata acestei sume? fiind amenintata asociatia cu inchiderea apei calde si caldurii de catre furnizori.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:09, 29 Noiembrie 2011
Penalitatile se imputa restantierilor, proprietarii bun platnici nu pot fi obligati sa participe.
@marieta99
Dacă terţii impun penalităţi asociaţiei de proprietari pentru întârzieri la plata facturilor, acestea se vor recupera de la:
- restanţierii la cotele de întreţinere, proporţional cu cuantumul restanţelor;
- persoana împuternicită să achite facturile, dacă a întârziat plata facturilor la termen
Asociatiile de proprietari pot sa calculeze penalizari proprietarilor care au restante in doua moduri, asa cum prevede legislatia:
- prin adoptarea unui sistem propriu de penalizari prin care se stabilesc ce restante se penalizeaza, cu ce procente, dupa cate zile de intarziere s.a.m.d., conform legii
- prin repartizarea penalizarilor facturate asociatiei de catre furnizori, fiecarui restantier, proportional cu restantele ce le are fiecare.
Asadar, indiferent de modalitate, penalizarile se aplica numai restantierilor si nu celor care-si platesc in termen sumele afisate pe lista lunara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)
Problema asociatie de proprietari - datorii la utilitati acumulate din cauza administratorului constantinmihaela92 constantinmihaela92 Am si eu o problema. Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc are o datorie foarte mare la utilitati pentru neplata facturilor. Explicatia ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere Alex_1985 Alex_1985 As avea si eu o nelamurire, am o oarecare restanta la intretinere, desi s-a mai diminuat cu aproximativ 150 RON fata de ultima luna, cel care face calculele ... (vezi toată discuția)