avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari intretinere

As avea si eu o nelamurire, am o oarecare restanta la intretinere, desi s-a mai diminuat cu aproximativ 150 RON fata de ultima luna, cel care face calculele pentru asociatie mi-a bagat o penalizare cu peste 20 de lei fata de luna trecuta.Respectivul mentioneaza ca a calculat penalizarea impartind cu cota parte penalizarile la care e supusa asociatia de proprietari de catre furnizori din cauza neplatii diverselor utilitati din cauza locatarilor restanti.Am citit in legea 230 pe 2007 si nu am gasit nimic de acest gen, este legal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:54, 1 Septembrie 2011
In afara de L.230/2007 mai exista si Normele de aplicare a acestei legi.
Aici, la art. 25 alin (3) se spune:
Dacă terţii impun penalităţi asociaţiei de proprietari pentru întârzieri la plata facturilor, acestea se vor recupera de la:
a) restanţierii la cotele de întreţinere, proporţional cu cuantumul restanţelor;
b) persoana împuternicită să achite facturile, dacă a întârziat plata facturilor la termen.
Da, este legal ca in cazul aplicarii de penalitati de catre furnizorii de servicii,contravaloarea acestora sa fie recuperata prin repartizare strict la restantieri
Se ridica eventuala problema in cazul in care intarzierea platii catre furnizori s-a datorat strict din culpa reprezentantului asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare penalizari radet..cum se face? andreiadmin andreiadmin va rog daca se poate sa imi raspundeti cum se face repartizarea penalizarilor aplicate asociatiei de terti..de RADET de ex.se repartizeaza numai celor care au ... (vezi toată discuția)
Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)
Penalizari asociatie ContSters122354 ContSters122354 unde sunt distribuite penalizarile ?catre asociatia de proprietari sau catre furnizori ? de cine sunt calculate acestea? (vezi toată discuția)