avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de locatari - cum da in judecata rau ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de locatari - cum da in judecata rau platnici?

Buna ziua
Una din problemele arzatoare pe care le avem in blocul in care locuiesc este "neplata intretinerii" de catre cateva apartamente de ani de zile ceea ce a dus la sume imense - 100 mil - dar si la orirea apei rece de catre Apa Nova prin ridicare contoar .Vreau sa imi raspundeti la trei intrebari :
1.Apa Nova are dreptul sa opreasca apa rece?
2.Cum putem noi,ca asociatie de locatari,sa dam in judecata acesti rau platnici si care sunt conditiile?
3.Exista vreo posibilitate legala de a-i "debransa" de la apa rece (sigiliu sau altceva s anu le ai dea posibilitatea sa consume ceva ce nu platesc) ?
va multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile dvs sa incercam sa aducem problemele la zi.
Cel mai recent răspuns: ceapraga , utilizator 20:04, 6 Aprilie 2011
încep cu a doua întrebare, asociatia de locatari nu este persoană juridică, şi cred că am spus totul,dacă în acest moment sunteţi persoană juridică puneţi acţiona rău platnici în judecată şi puteţi recupera datoriile,nu înţeleg de ce din 2007 de la apariţia legii şi până acum nu aţi intrat în ordine,legea spune,citez:"Consecinţele neluării măsurilor de organizare şi
funcţionare cu privire la administrarea şi gestiunea proprietăţii
comune sunt în răspunderea juridică a tuturor proprietarilor sau a
reprezentanţilor acestora, după caz. "

Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
sacalul09, utilizator
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)
Calculul restantelor la asociatiile de locatari marieta99 marieta99 in cazul in care avem restante la intretinere (ca asociatie)provenite din neplata facturilor la furnizori plus penalitati,care dintre locatari sunt obligati sa ... (vezi toată discuția)
Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)