Bun, si in cazul in care CET, la solicitarea a celorlalti doi locatari decide sistarea serviciului de energie termica, eu ca si proprietar ce am de facut? Sa stau iarna in frig? Nu am incontro si trebuie sa montez centrala termica de apartament caci radiatoarele electrice nu dau randament. Nu exista cadru legal in aceasta situatie? Multumesc pentru raspuns :)
Buna ziua, din cate am inteles au calorifere electrice in casa. Intre timp eu am inceput demersurile pentru centrala de apartament mai putin ca nu stiu cum voi proceda cu cei de la CET Brasov :)
Buna seara,
Ma confrunt cu o situatie destul de delicata. Detin un apartament intr-un bloc cu 10 etaje iar la scara unde este acest apartament mai erau 3 apartament legate inca de CET Brasov-actual Tektron, inclusiv apartamentul meu, mentionez ca nu locuiesc la adresa insa am un chirias acolo. Zilele acestea am aflat de la asociatia de proprietari ca cei doi vecini ce erau in aceeasi situatie cu mine au facut sedinta impreuna cu seful de scara, sedinta la care nu am fost invitata pe motiv ca nu m-au gasit acasa (desi stiau ca domiciliul meu este la alta adresa) si au hotarat sa le ceara celor de la CET sa nu mai furnizeze agent termic, caci de apa calda nu mai poate fi vorba de aproape un an. Suntem la inceputul lunii decembrie, acestia din cate am inteles au luat decizia la inceputul lunii noiembrie si m-am trezit ca nu mai am caldura in apartament. Solutia ar fi sa montez o centrala de apartament insa cei de la CET imi solicita taxa de debransare etc ce ajunge la o suma de cca 1000 de lei, ceea ce nu mi se pare normal din moment ce ei nu mai furnizeaza in aceasta scara agent termic! Mentionez ca nu s-au efectuat debransari la aceste apartamente, cu atat mai putin la mine in casa. Pasii premergatori montarii acestei centrale sunt automat mult mai dificili decat in mod obisnuit din cauza documentelor, aprobarilor si in mod special a debransarii de la CET. Nu mi se pare normal sa platesc pentru debransare atata vreme cat ei nu mai presteaza servicii de termoficare. Ce ar trebui sa fac? Precizez ca la momentul in care Tektron a preluat CET-ul nu am semnat contract cu furnizorul. Multumesc anticipat. Cu consideratie, Gabriela