avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare de la CET Brasov
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare de la CET Brasov

Daca poate cineva sa ma lamureasca ce acte " legale " sunt necesare pentru debransarea de la sistemul centralizat CET / TETKRON Brasov ( furnizorul de agent termic care livreaza agentul termic pentru incalzire si apa calda menajera la parametrii foarte slabi si in perioade necorelate cu temperaturile exterioare ! ), in vederea asigurari incalzirii apartamentului cu surse independente, respectiv cu panori radiante si boiler electric pentru apa calda menajera sau cu o centrala termica pe gaz - individuala de apartament ?
Pun aceasta intrebare pentru ca acesti " monopolisti " (CET / TETKRON ), total nejustificat pun numai piedici si diverse taxe pentru debransare, de parca am fi obligati sa cumparam numai de la ei serviciul de producere si distribuire al acestor utilitati.
Mentionez ca ma debransez din coloanele mele proprietate privata, fara a afecta ceilalti coproprietari al acestor coloane din imobil, astfel ca renuntarea la serviciile nesatisfacatoare ale CET / TETKRON, mie cel putin mi se pare un lucru firesc si nu inteleg de ce sa le cer voie / accept, asa cum nu ma poate obliga nimeni sa merg sa cumpar ceva numai din magazinul lui cutare sau cutare. Deasemeni trebuie sa mai mentionez ca in imobil in prezent sunt mai mult de jumatate deja debransati.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:24, 11 Decembrie 2011
Adica la dvs. in frumosul oras Brasov pot exista scari de bloc unde mai mult de 50% sunt debransati fara sa aiba asigurata alta sursa de incalzire?.:O

Eu inteleg aceasta situatie, deoarece dvs. vorbiti numai de debransare fara sa spuneti de exemplu: doresc sa instalez o centrala termica de apartament si sa renunt la serviciile regiei locale de termoficare iar cand se instaleaza caloriferele noi doresc debransarea celor vechi de care nu am nevoie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
johnpescar, utilizator
Cred ca exista o nenintelegere sau o rastalmacire voita in raspunsul dvs. Cred ca am scris foarte clar, citez: " ..... in vederea asigurari incalzirii apartamentului cu surse independente, respectiv cu panori radiante si boiler electric pentru apa calda menajera sau cu o centrala termica pe gaz - individuala de apartament ". Am mentionat faptul ca in prezent sunt mai mult de jumatate deja debransati, nici decum ca nu ar avea surse independente de agent termic pentru incalzire si apa calda menajera - toti avand aceste surse asigurate; adevarat nu am mentionat acest fapt, considerand ca se subintelege, nefacand nimeni debransari ilegale, fara a se asigura utilitatile in cauza !

Nu am inteles exact situatia celor 50% care au renuntata la incalzirea de la stat.Acum, pot sa va indrum sa mergeti la o societate care monteaza centrale de apartament, care, va va deslusi in continuare si sa nu va mai adresati direct regiei locale pentru ca se intelege altceva.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
johnpescar, utilizator
Buna seara,
Ma confrunt cu o situatie destul de delicata. Detin un apartament intr-un bloc cu 10 etaje iar la scara unde este acest apartament mai erau 3 apartament legate inca de CET Brasov-actual Tektron, inclusiv apartamentul meu, mentionez ca nu locuiesc la adresa insa am un chirias acolo. Zilele acestea am aflat de la asociatia de proprietari ca cei doi vecini ce erau in aceeasi situatie cu mine au facut sedinta impreuna cu seful de scara, sedinta la care nu am fost invitata pe motiv ca nu m-au gasit acasa (desi stiau ca domiciliul meu este la alta adresa) si au hotarat sa le ceara celor de la CET sa nu mai furnizeze agent termic, caci de apa calda nu mai poate fi vorba de aproape un an. Suntem la inceputul lunii decembrie, acestia din cate am inteles au luat decizia la inceputul lunii noiembrie si m-am trezit ca nu mai am caldura in apartament. Solutia ar fi sa montez o centrala de apartament insa cei de la CET imi solicita taxa de debransare etc ce ajunge la o suma de cca 1000 de lei, ceea ce nu mi se pare normal din moment ce ei nu mai furnizeaza in aceasta scara agent termic! Mentionez ca nu s-au efectuat debransari la aceste apartamente, cu atat mai putin la mine in casa. Pasii premergatori montarii acestei centrale sunt automat mult mai dificili decat in mod obisnuit din cauza documentelor, aprobarilor si in mod special a debransarii de la CET. Nu mi se pare normal sa platesc pentru debransare atata vreme cat ei nu mai presteaza servicii de termoficare. Ce ar trebui sa fac? Precizez ca la momentul in care Tektron a preluat CET-ul nu am semnat contract cu furnizorul. Multumesc anticipat. Cu consideratie, Gabriela
Nu ne spuneti ce au facut in continuare acei vecini ai dvs. ( unu-i muntean ,unu-i ardelean si unui moldovean ca are oi mai multe...).Nu pot sa cred ca stau rebegiti de frig in apartamente.
Sau nu mai vorbiti cu ei?.

Alte discuții în legătură

Debransare la brasov, tibiolah tibiolah Debransare in Brasov, Avand in vedere calitatea foarte proasta al agentului termic (atat ca perioade de livrare, cat si ca parametrii tehnici), din dorinta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. locuiesc in loc. navodari, intr-un bloc cu 4 scari. ... Micu Mioara Micu Mioara Buna ziua. Locuiesc in loc. Navodari, intr-un bloc cu 4 scari. A aparut un anunt pe scara ca pentru iarna care vine se va opri distributia de apa calda si ... (vezi toată discuția)
Debransare radet Niculescugh Niculescugh Va rog sa-mi spuneti si mie daca o persoana poate sa se debranseze de la furnizorul Radet, ce trebuie sa faca? Am inteles ca daca pe o scara de bloc nu este ... (vezi toată discuția)