avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare de la CET Brasov
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare de la CET Brasov

Daca poate cineva sa ma lamureasca ce acte " legale " sunt necesare pentru debransarea de la sistemul centralizat CET / TETKRON Brasov ( furnizorul de agent termic care livreaza agentul termic pentru incalzire si apa calda menajera la parametrii foarte slabi si in perioade necorelate cu temperaturile exterioare ! ), in vederea asigurari incalzirii apartamentului cu surse independente, respectiv cu panori radiante si boiler electric pentru apa calda menajera sau cu o centrala termica pe gaz - individuala de apartament ?
Pun aceasta intrebare pentru ca acesti " monopolisti " (CET / TETKRON ), total nejustificat pun numai piedici si diverse taxe pentru debransare, de parca am fi obligati sa cumparam numai de la ei serviciul de producere si distribuire al acestor utilitati.
Mentionez ca ma debransez din coloanele mele proprietate privata, fara a afecta ceilalti coproprietari al acestor coloane din imobil, astfel ca renuntarea la serviciile nesatisfacatoare ale CET / TETKRON, mie cel putin mi se pare un lucru firesc si nu inteleg de ce sa le cer voie / accept, asa cum nu ma poate obliga nimeni sa merg sa cumpar ceva numai din magazinul lui cutare sau cutare. Deasemeni trebuie sa mai mentionez ca in imobil in prezent sunt mai mult de jumatate deja debransati.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:24, 11 Decembrie 2011
Pai stati putin: ati spus ca ceilalti doi vecini au facut sedinta ei intre ei si s-au hotarat sa ceara furnizorului sa nu mai dea caldura in bloc, fara ca ei sa se fi deconectat? :)
Si credeti ca ar fi posibil asta? Doar sa ceri si, gata, furnizorul nu mai da agent termic in bloc....!?
Deconectarile nu se fac in sezonul de incalzire, spune clar in lege.
Chiriasii dv. sa se descurce, cum s-or descurca in iarna aceasta si apoi, din primavara, platiti ce aveti de plata si terminati cu problema asta. Altfel, va faceti ganduri, stati in cumpana, ca e prea mult, ca n-as da, ca parc-as da..... si va prinde iarna urmatoare..tot pe ganduri.
gabrielaguiu a scris:

Suntem la inceputul lunii decembrie, acestia din cate am inteles au luat decizia la inceputul lunii noiembrie si m-am trezit ca nu mai am caldura in apartament.

elga50 a scris:

Pai stati putin: ati spus ca ceilalti doi vecini au facut sedinta ei intre ei si s-au hotarat sa ceara furnizorului sa nu mai dea caldura in bloc, fara ca ei sa se fi deconectat? :)
Si credeti ca ar fi posibil asta? Doar sa ceri si, gata, furnizorul nu mai da agent termic in bloc....!?

Daca va ridicati un pic ochii din Biblia 325/2006 si cititi cu atentie mesajele veti observa ca situatia din teren nu se potriveste intotdeauna cu ceea ce au stabilit Apostolii si Sfintii Incalzirii Centralizate.

: doh :
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
cga43, utilizator
"Biblia" asta este o lege, iar noi aici, pe forum, promovam aplicarea si respectarea legilor.
Comentariile pe seama acestor legi pot fi facute la liber, dar pana la instigarea la nerespectarea legii, in general vorbind.

Utilizatorii intreaba si adeseori nu au cunostinta despre prevederile legale. Avem datoria sa le aratam legea, daca putem, si sa ne spunem parerea. Altii isi spun numai parerea. Utilizatorilor nu le foloseste numai parerea, ci trebuie sa stie si la ce se expun sau ce piedici ar putea intampina.

Daca dv. va considerati mai apostol decat apostolii e treaba dv.!

@gabrielaguiu
Interesati-va daca nu cumva caldura e oprita din subsol. Mult mai multi vecini ar fi interesati de oprirea caldurii in bloc, inclusiv cei cu centrala, ca sa fie posibil acest lucru. E foarte usor sa inchizi vanele de jos si sa tai macaroana si ultimului om care ar fi ramas in sistemul centralizat. Abuzurile de acest fel se fac adesea, unii se considera mai proprietari decat altii.
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare la brasov, tibiolah tibiolah Debransare in Brasov, Avand in vedere calitatea foarte proasta al agentului termic (atat ca perioade de livrare, cat si ca parametrii tehnici), din dorinta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. locuiesc in loc. navodari, intr-un bloc cu 4 scari. ... Micu Mioara Micu Mioara Buna ziua. Locuiesc in loc. Navodari, intr-un bloc cu 4 scari. A aparut un anunt pe scara ca pentru iarna care vine se va opri distributia de apa calda si ... (vezi toată discuția)
Debransare radet Niculescugh Niculescugh Va rog sa-mi spuneti si mie daca o persoana poate sa se debranseze de la furnizorul Radet, ce trebuie sa faca? Am inteles ca daca pe o scara de bloc nu este ... (vezi toată discuția)