Uzucapiunea se invoca numai ca aparare sau pot cere in instanta intocmire acte proprietate motivand timpul scurs de cand detin terenul?Pentru uzucapiune e necaser un "adversar"?
Casa stapaneste pamantul?Daca cineva a cladit o casa pe pamantul altcuiva si timp de 40 de ani si-a platit impozitele ca proprietar,iar acum pamantul de sub casa este revendicat de catre detinatorul actelor de proprietate pe teren,care este cel mai rau lucru ce se poate intampla?
In urma cu peste 50 de ani,terenul pe care este construita casa mea si a mamei mele a apartinut unei anume persoane X.In urma Nationalizarii,acestei persoane i-a fost luat pamantul si dat ca schimb altei persoane,Y,de la care mama mea a cumparat 1000 mp teren.Din nefericire,terenul a fost cumparat cu chitanta de mana,neautentificata prin notariat,chitanta care,in timp,s-a pierdut.Eu nu am absolut nici o dovada ca acest teren a fost cumparat de mama mea de la Y,in afara luarii in evidenta la Registrul agricol,cu mai bine de 40 de ani in urma.
Astazi,mostenitorii lui X vin si revendica acest teren.Cum mai pot demonstra ca terenul a fost cumparat de catre mama mea si ce pot face sa obtin acte de proprietate asupra terenului si constructiilor facute de noi?Va multumesc