buna seara.in aceasi situati sunt si eu si bineinteles,mama copilului meu.accept sa fie doar ea parintele custodidian,copilul sa locuiasca la ea si eu sa am dreptul sa o vizitez mai precis sa il iau la mine o duminica pe luna,fara ramanere deocamdata,pt ca este mic doar 4 anisori jumate!si asta numai daca o sa vrea sa vina cu mine,la mine,pt ca este f atasat de mama,dat find faptul ca de la despartire,au trecut un an si jumatate fara sa stiu unde sunt,cautandu-i in toata tara.in sfarsit gasindu-i incerc impreuna cu mama,si cu avocatii nostrii sa ajungem la aceasta intelegere.adica:sa o vad si sa o iau o dum pe luna,sa imi dau consimtamantul sa poata iesi din tara cu minorul(si o sa il dau,pt ca este o mama nemaipomenita)sa am dreptul sa-l vad la gradinita ocazional,si sa il iau in acea duminica fara ca mama sa-l insoteasca.
cu acest ultimul pct mama nu este de accord,vrea si ea sa fie prezenta!!!acest lucru contravine cu noua mea relatie,adica,,daca vine si ea,vin si eu"actuala mea sotie nici nu vrea sa auda si are dreptate!lasandu-i custodia totala ei,am vrut de fapt dorect din tot sufletul sa nu depinda de mine sa nu o sicanezi cu telefoanele,vreau sa o vad cat mai putin cu putinta!dar copilul?copilul este al meu si vreau sa am grija de el!!mama insa de ce ma sicaneaza cu prezenta ei??nu ar fi mai bine sa invete copilul de ex dute cu tati ca te duce in parc"ceva de genul acesta ca acest copil sa poata incet incet sa inteleaga din nou,ca exista si tata,ca nu este rau,ca il iubeste si sa scape incet incet de omniprezenta mamei,care in nici un caz nu poate sa fie la nesfarsit!eu cred ca acest nou cod civil cu grija exagerata pt un minor,uita sa aiba grija de adulti!!
nu crezi ca asa este normal,daca este un tata integru?cum si-ar mai vedea copilul daca tu ai pleca din tara?de obicei plecam intr-o mica vacanta,si apoi ne uita dzeu pe acolo!si revine copilul in contact cu tatal lui dupa multi ani si,bate in lemn,are nevoie de ajutorul tatalui cum noi toti avem.ce se intampla atunci?cu ce ochi,sau mai precis,cu ce inima ajuta acel tata?deci voi mamelor,lasati copiii in contact ca tatal lor!!!repet daca este intradevar un tata bun!a nu se confunda un sot bun cu un tata bun!in alta ordine de idei,nu sunt de acord cu aceasta custodie in comun!!
va multumesc pt raspunsurile dvoastra. am luat decizia de a nu-mi exercita drepturile parintesti din mai multe considerente, si anume: mama copilului a interzis orice fel de legatura a mea cu copilul timp de mai bine de un an; tot ea, doreste in continuare acest lucru, iar cand am revazut copilul, acesta nici nu m-a recunscut; firescul isi urmeaza calea, eu sunt intr-o relatie si desigur ca si mama la fel.faptul de a-mi exercita drepturile parintesti,ar fi o greutate enorma pt ambii parinti!intrebari concrete:
1)daca imi exercit aceste drepturi,pana unde poate sa hotarasca decat mama?sau nu poate sa ia nici o hotarare fara accordul meu?acest lucru,inseamna ca o sa avem o legatura permanenta?
2)daca nu le exercit,poate de exemplu sa plece cu minorul din tara fara acordul meu?poate sa posteze fotografia minorului pe site-uri de internet?poate sa dea copilul spre adoptie?
Buna seara.
Am un proces in curs,in vederea incredintarii unui minor de 4 ani.mentionez ca este vorba de un copil in afara casatoriei.Eu,tatal,sunt de acord ca,minorul sa locuiasca la mama lui,sa platesc pensie de intretinere,sa m-i se acorde vizite,dar nu doresc sa-mi exercit drepturile parintesti.asta inseamna ca,nu mai am nici un drept?Si ce inseamna acest lucru?Daca o sa-mi exercit drepturile parintesti,inseamna ca de fiecare data ,mama,trebuie sa ma consulte?Inseamna ca,niciodata nu o sa ma bucur de noua mea relatie,si nici mama copilului meu de o relatie a ei?Inseamna ca suntem de fapt legati?Si daca acest nou cod civil este facut sa ajute minorii(copiii)nostri si sa ne asumam raspunderea fata de ei,nu cumva o sa uitam sau o sa ne implicam intr-o masura mai mica,fata de alti minori(copii)din o alta relatie ulterioara?Deci,va rog cu respect,sa-mi spuneti care sunt avantajele si dezavantajele unei asemenea decizii a mea,adica de a renunta la aceste drepturi parintesti in vederea ca atat eu cat si mama minorului nu consideram ca buna crestere si educatia minorului inseamna alterarea relatiilor personale si profesionale ale (
fiecaruia,si separat) parintilor acestui minor.
Va multumesc!