Ce inseamna mai precis??? Pentru scoaterea copilului din tara, de exemplu in vacante, am nevoie de acordul lui? Precizez ca domiciliul minorului este stabilit la mine. Mai exista sintagma ,, orar de vizitare"???
DA! Si pentru inscrierea la gradinita, scoala, alte cursuri pe care copilul si le va dori pana la 18 ani ... gen, inot, pictura, orice! Are nevoie de acordul ambilor parinti!
Traiasca egalitatea si fraternitatea dintre codurile legislative din lumea intreaga!
E, nu e chiar asa.. nu peste tot e necesar acordul celuilalt parinte, se presupune ca are acordul tacit al celuilalt.
Pt a pleca in afara tarii cu minorul, aveti nevoie de acordul celuilalt parinte.
Exista orar/ program de vizitare. Daca nu exista intelegere intre parinti si se apeleaza la instanta
Draga mea ,si eu am trecut prin asa ceva si luna trecuta instanta a stabilit domiciliul copilului la mine,plata unei sume modice ca pensie alimentara si custodie comuna...scz autoritate parentale comuna.Pot sa-ti spun ca nu a cerut orar de vizitare ,legea nu prevede, iar eu ii dau saptamanal copilul pentru ca vrea cel mic.Nu i-am interzis sa-l vada,si cred ca ar fi bine sa faci asta.ptr mai multe detalii (vad ca avem aceiasi profesie putem vb pe privat).Muulta putere ,rabdare si incredere in Dumnezeu.
Mi se pare ciudata hotararea instantei :-autoritate parinteasca comuna- daca cererea a fost depusa la judecatorie inainte de 1 octombrie 2011.
Acele cereri, conform legii, trebuiesc judecate dupa vechiul cod civil, unde nu se vorbeste despre autoritate parinteasca comuna, ci de incredintare minor.
Aproape toate dosarele de divort cu minor aflate pe rol se judeca dupa Noul Cod Civil,instanta motivand ca se pronunta dupa noua lege dat fiind dreptul ambilor parinti in cresterea si educarea minorului ,indiferent daca au fost introduse cu mult inainte de 1 octombrie
Program vizita minor
MYK272est
Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)