avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... EXERCITAREA IN COMUN A AUTORITATII ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

EXERCITAREA IN COMUN A AUTORITATII PARINTESTI???????????

Ce inseamna mai precis??? Pentru scoaterea copilului din tara, de exemplu in vacante, am nevoie de acordul lui? Precizez ca domiciliul minorului este stabilit la mine. Mai exista sintagma ,, orar de vizitare"???
Cel mai recent răspuns: marianink , utilizator 20:54, 19 Ianuarie 2012
Fiecare caz e unic in felul sau.
Putem vorbi de drepturile fundamentale ale omului, de dreptul la libera circulatie a cetateanului, drept care este incalcat drastic prin obligarea unui parinte sa depinda de acordul celuilalt, dominat de reavointa.
In definitiv, prin aceasta dependenta si neajunsurile derivate din aceasta, pierde chiar minorul in al carui interes major s-au adus aceste reglementari.
Exemplu concret: Vara, o familie de prieteni a plecat la Paris, cu masina, familie a carei fata lucreaza acolo si a carei logodnic are casa de vacanta la malul marii. Au avut loc in masina, aveam asigurata cazarea, puteam merge la Disneyland, dar.... tatal biologic s-a opus.
-Bunicii, cu care traieste minorul in casa, au plecat in concediu in Croatia, bineinteles mama cu copilul au ramas acasa fiindca, la fel, domnul s-a opus.
Dar acest tatic locuieste in strainatate si are pretentia sa-i stai la dispozitie toata perioada cat sta in tara, sa ia copilul la el, fara mama, etc.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
Martonze, utilizator
Conteaza foarte mult apararile avocatului deoarece dreptul nu este aritmetica si 1+1=2.
Apararile pot fi foarte diferite si intr-un caz sa castige unul si in alt caz altul chiar daca asemanarile pe situtia de fapt ar fi izbitoare.
Depinde foarte mult de argumentele partilor.

Insa, de principiu, arumentele parintelui la care este dtabilit domiciliul minorului ar fi mai puternice.Cu toate acestea si celalalt parinte poate incurca foarte tare situatia si sa existe obligatii de respectat sub sanctiunea legii.

Si pe vechea lege ( Codul Familiei ) existau argumente foarte puternice, dar nu s-a stiut a se folosi de ele.In prezent, argumentele celuilalt parinte pot si mai puternice.
Este de remarcat faptul ca partile nu se vor putea judeca decat o singura data pe astfel de aspecte si cum se va da hotararea cam asa va ramane...
buna seara.in aceasi situati sunt si eu si bineinteles,mama copilului meu.accept sa fie doar ea parintele custodidian,copilul sa locuiasca la ea si eu sa am dreptul sa o vizitez mai precis sa il iau la mine o duminica pe luna,fara ramanere deocamdata,pt ca este mic doar 4 anisori jumate!si asta numai daca o sa vrea sa vina cu mine,la mine,pt ca este f atasat de mama,dat find faptul ca de la despartire,au trecut un an si jumatate fara sa stiu unde sunt,cautandu-i in toata tara.in sfarsit gasindu-i incerc impreuna cu mama,si cu avocatii nostrii sa ajungem la aceasta intelegere.adica:sa o vad si sa o iau o dum pe luna,sa imi dau consimtamantul sa poata iesi din tara cu minorul(si o sa il dau,pt ca este o mama nemaipomenita)sa am dreptul sa-l vad la gradinita ocazional,si sa il iau in acea duminica fara ca mama sa-l insoteasca.
cu acest ultimul pct mama nu este de accord,vrea si ea sa fie prezenta!!!acest lucru contravine cu noua mea relatie,adica,,daca vine si ea,vin si eu"actuala mea sotie nici nu vrea sa auda si are dreptate!lasandu-i custodia totala ei,am vrut de fapt dorect din tot sufletul sa nu depinda de mine sa nu o sicanezi cu telefoanele,vreau sa o vad cat mai putin cu putinta!dar copilul?copilul este al meu si vreau sa am grija de el!!mama insa de ce ma sicaneaza cu prezenta ei??nu ar fi mai bine sa invete copilul de ex dute cu tati ca te duce in parc"ceva de genul acesta ca acest copil sa poata incet incet sa inteleaga din nou,ca exista si tata,ca nu este rau,ca il iubeste si sa scape incet incet de omniprezenta mamei,care in nici un caz nu poate sa fie la nesfarsit!eu cred ca acest nou cod civil cu grija exagerata pt un minor,uita sa aiba grija de adulti!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita jason stratham jason stratham in urma divortului am obtinut custodia copilului in intregime deoarece fostul sot nu a cerut nici drept de vizita. acum ma aflu cu minorul in alta taraunde am ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere magirescuradu magirescuradu sunt divortat din2001de fosta sotie.din 2002 am convetuit cu ea fara acte legale.in 2004 sa nascut un baietel pe care l-am recunoscut.anul acesta in luna ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor MYK272est MYK272est Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)