avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... EXERCITAREA IN COMUN A AUTORITATII ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

EXERCITAREA IN COMUN A AUTORITATII PARINTESTI???????????

Ce inseamna mai precis??? Pentru scoaterea copilului din tara, de exemplu in vacante, am nevoie de acordul lui? Precizez ca domiciliul minorului este stabilit la mine. Mai exista sintagma ,, orar de vizitare"???
Cel mai recent răspuns: marianink , utilizator 20:54, 19 Ianuarie 2012
Ecaterinaa a scris:

Inainte, eu stiu, ca in cazul in care unul dintre parinti avea custodia definitiva si irevocabila, nu mai avea nevoie de nici o procura. Eu asa am citit de nenumarate ori si pe acest site.

Acum nu mai pricep nimic.

Da, asa este.
In UE se putea merge fara probleme.
Sunati la autoritati sa va informati exact care este situatia in prezent intrucat legea este de abia la inceput...
De principiu, nu ar trebui sa existe schimbari sub acest aspect al parasirii tarii cu minorul in mod diferit fata de trecut datorita intrarii in vigoare a noii legi (NCC) de la 1 octombie 2011.
nu crezi ca asa este normal,daca este un tata integru?cum si-ar mai vedea copilul daca tu ai pleca din tara?de obicei plecam intr-o mica vacanta,si apoi ne uita dzeu pe acolo!si revine copilul in contact cu tatal lui dupa multi ani si,bate in lemn,are nevoie de ajutorul tatalui cum noi toti avem.ce se intampla atunci?cu ce ochi,sau mai precis,cu ce inima ajuta acel tata?deci voi mamelor,lasati copiii in contact ca tatal lor!!!repet daca este intradevar un tata bun!a nu se confunda un sot bun cu un tata bun!in alta ordine de idei,nu sunt de acord cu aceasta custodie in comun!!

Chestiunea este foarte delicata deoarece si mama are dreptul de a-si stabili domiciliul acolo unde doreste sau unde ii merge mai bine decat in Romania.Adica stabilirea domiciliului constituie si un drept al persoanei.
Parerea mea este ca in instanta se pot rezolva si astfel de probleme.
Insa eu am temerea ca oamenii nu isi vor angaja avocati care sa studieze temeinic si logic sub toate aspectele aceste probleme de drept si de fapt si se va ajunge probabil la o practica judiciara imprevizibila.
Adica exista riscul sa se ajunga la arbitrar fara ca instantele sa aiba aceasta intentie.
Depinde foarte mult cum vor motiva avocatii cererile lor deoarece astfel de cereri trebuie temeinic gandite si nu facute pe banda rulanta...in exprimari ambigue si fara referiri la texte de lege care sa fie interpretate conform scopului pentru care au fost edictate.
Nu mai vorbesc de faptul ca multi nici macar nu isi vor angaja avocati.
Observatia mea este ca mamele, spre deosebire de tati isi angajeaza avocati si au un avantaj foarte mare.
Discutiile pe asemenea cazuri cred ca ar trebui sa fie particularizate oarecum...dar,...(legile morale nu pot fi (re) inventate...
Draga eu unul NU te-as sfatui sa parasesti tara fara acordul celuilalt parinte al copilului deoarece iti face plangere penala ca ai fugit cu copilul .....si nu cred ca vrei sa fii decazuta din drepturi.
Asta este nu ai ce face Legile sunt care sunt asa ca ne supunem acestor legi

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita jason stratham jason stratham in urma divortului am obtinut custodia copilului in intregime deoarece fostul sot nu a cerut nici drept de vizita. acum ma aflu cu minorul in alta taraunde am ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere magirescuradu magirescuradu sunt divortat din2001de fosta sotie.din 2002 am convetuit cu ea fara acte legale.in 2004 sa nascut un baietel pe care l-am recunoscut.anul acesta in luna ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor MYK272est MYK272est Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)