avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... EXERCITAREA IN COMUN A AUTORITATII ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

EXERCITAREA IN COMUN A AUTORITATII PARINTESTI???????????

Ce inseamna mai precis??? Pentru scoaterea copilului din tara, de exemplu in vacante, am nevoie de acordul lui? Precizez ca domiciliul minorului este stabilit la mine. Mai exista sintagma ,, orar de vizitare"???
Cel mai recent răspuns: marianink , utilizator 20:54, 19 Ianuarie 2012
Trauma produsa copiilor prin desmembrarea familiei nu poate fi alinata de nici-o lege,aceasta incercand doar educarea parintilor...(a-ti iubi sau nu copilul nu poate fi legiferat)
Legea incearca educarea parintilor:tooth:

Din intelepciunea populara:

"Copilul cu mai multe moase ramane cu buricul netaiat."

In interesul major al minorului, acesta:
-va pleca in weekend cu taticul pe care nu l-a mai vazut de 4 luni, dar e foarte bine sa-l cunoasca
- nu va pleca cu mama si bunicii in Croatia la mare, fiindca taticul opteaza pentru Amara si doreste ca pruncul sa-si cunoasca patria, alaturi de noua mamica si noii fratiori, chiar daca minorul vrea la mama si la bunici
-nu va raspunde invitatiei la petrecere al lui Ionica, fiindca se nimereste la ziua de "relatii cu taticul", desi astepta de mult aceasta petrecere
etc., etc...
Da,asta fac legile: educa populatia.
Personal, vad ca pe cei violenti nu-i educa si nici pe criminali, in nenumarate cazuri.

Explicati va rog in ce sens educa legile parintii ? Ca eu vad ca sentintele sunt la fel, se dau pe banda rulanta, facand abstractie de dovezi, de martori, de orice.

Pe mine stiti ce ma invata aceasta lege ? Ca se traieste in comunism, ca indiferent ce fel de parinte esti, primesti aceleasi drepturi. Inca ceva: ca parinte necustodian, poti face orice delicvente, orice violente, poti sa fi cat de iresponsabil vrei, fata de fosta familie si fata de copil (direct sau indirect), ca nu PIERZI NIMIC. Primesti la fel ca un parinte model si poti sa-ti sicanezi fosta famile cat si cum doresti, in numele copilului. Pe mine asta ma invata legea. Si intr-o asemenea lege, eu nu cred.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2011
Ecaterinaa, utilizator
si inainte pentru ca sa parasiti tara impreuna cu minorul va trebuia procura speciala de la celelalt parinte....Mai ales ca are drept de vizitare.

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita jason stratham jason stratham in urma divortului am obtinut custodia copilului in intregime deoarece fostul sot nu a cerut nici drept de vizita. acum ma aflu cu minorul in alta taraunde am ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere magirescuradu magirescuradu sunt divortat din2001de fosta sotie.din 2002 am convetuit cu ea fara acte legale.in 2004 sa nascut un baietel pe care l-am recunoscut.anul acesta in luna ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor MYK272est MYK272est Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)