multumesc frumos, dar daca avalistului nu au ce ii lua? pt ca nu are nimic personal? iar firma este pe pierdere? ce se va intampla? multumesc anticipat
Buna ziua , am si eu cateva nelamuriri in legatura cu niste bilete la ordin avalizate. Am o firma in care sunt asociat cu 50% , iar celalalt asociat are 50% si mai este si administratorul firmei . Firma a achizitionat in 2008 o masina in leasing . Administratorul firmei a fost la banca , a luat bilete de ordin pe care le-a avalizat pentru a le da garantie firmei de leasing . Din diferite motive , dupa un an de zile dupa ce am achitat rate la masina , ne-am pomenit ca nu putem inscrie masina pentru a putea circula cu ea . Cei de la leasing , ne-au tot dus de nas , dupa cele trei luni in care am putut circula cu ea, ca o sa inscrie masina , normal pe leasing pentru ca mai aveam rate de platit . Dupa un an de zile de minciuni pe care le-am crezut , ne-am oprit de a mai achita rate la firma de leasing , după care i-am dat în judecată . Normal mi s-a părut sa fac asta , pentru ca nu am luat acea maşină ca sa stea în faţa blocului pe post să facă umbră pământului. Incredibil sau nu , am pierdut procesul la judecătorie , dar am făcut apel la tribunal . În schimb cei de la firma de leasing au emis în continuare facturi pe firma noastră . Acum problema este următoarea : noi am pierdut procesul la judecătorie , dar am făcut recurs la acea decizie . Cei de la leasing au băgat în baca biletele avalizate de administratorul firmei la acea dată, pentru a-şi recupera bani . Bineînţeles ca banca trebuie să pună poprire pe bunurile firmei, iar firma de leasing trebuie să-şi recupereze banii de undeva . Întrebarea mea este următoarea : eu , în calitate de asociat al firmei , pot sa răspund şi eu cu patrimoniul meu ( adică cu tot ce am eu pe numele meu ) , chiar dacă eu nu am semnat nici un contract cu firma de leasing şi nici nu am avalizat eu acele bilete la ordin , nesemnând la banca pentru ele şi neparticipând nici la semnarea actelor dintre firma noastră şi firma de leasing ?