avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale BO avalizat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

BO avalizat

Buna ziua , am si eu cateva nelamuriri in legatura cu niste bilete la ordin avalizate. Am o firma in care sunt asociat cu 50% , iar celalalt asociat are 50% si mai este si administratorul firmei . Firma a achizitionat in 2008 o masina in leasing . Administratorul firmei a fost la banca , a luat bilete de ordin pe care le-a avalizat pentru a le da garantie firmei de leasing . Din diferite motive , dupa un an de zile dupa ce am achitat rate la masina , ne-am pomenit ca nu putem inscrie masina pentru a putea circula cu ea . Cei de la leasing , ne-au tot dus de nas , dupa cele trei luni in care am putut circula cu ea, ca o sa inscrie masina , normal pe leasing pentru ca mai aveam rate de platit . Dupa un an de zile de minciuni pe care le-am crezut , ne-am oprit de a mai achita rate la firma de leasing , după care i-am dat în judecată . Normal mi s-a părut sa fac asta , pentru ca nu am luat acea maşină ca sa stea în faţa blocului pe post să facă umbră pământului. Incredibil sau nu , am pierdut procesul la judecătorie , dar am făcut apel la tribunal . În schimb cei de la firma de leasing au emis în continuare facturi pe firma noastră . Acum problema este următoarea : noi am pierdut procesul la judecătorie , dar am făcut recurs la acea decizie . Cei de la leasing au băgat în baca biletele avalizate de administratorul firmei la acea dată, pentru a-şi recupera bani . Bineînţeles ca banca trebuie să pună poprire pe bunurile firmei, iar firma de leasing trebuie să-şi recupereze banii de undeva . Întrebarea mea este următoarea : eu , în calitate de asociat al firmei , pot sa răspund şi eu cu patrimoniul meu ( adică cu tot ce am eu pe numele meu ) , chiar dacă eu nu am semnat nici un contract cu firma de leasing şi nici nu am avalizat eu acele bilete la ordin , nesemnând la banca pentru ele şi neparticipând nici la semnarea actelor dintre firma noastră şi firma de leasing ?
Cel mai recent răspuns: liviu2011 , utilizator 14:15, 18 Decembrie 2011
Daca nu ati semnat avalizat dvs BO nu puteti fi executat silit, cu bunurile personale pentru suma inscrisa in bilet. Pentru recuperarea sumei, firma de leasing poate intrduce biletul in banca si in caz de neplata, poate solicita invesirea cu formula executorie a BO. In baza acestuia se va declansa executarea silita a firmei sau a avalistului, nicidecum a dvs.
multumesc frumos, dar daca avalistului nu au ce ii lua? pt ca nu are nimic personal? iar firma este pe pierdere? ce se va intampla? multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)
Executare silita dietmarkrutsch dietmarkrutsch In 14-03-2014 am luat un Logan în leasing pe firmă. La semnarea contractului s-au completat parțial câteva bilete la ordin ”fără protest” în ... (vezi toată discuția)
Intrebare, imputernicit avalizare bilete la ordin alina240 alina240 Buna ziua, am si eu o nelamurire. O cunostinta, cetatean strain, asociat si administrator al unui SRL doreste sa achizitioneze un autoturism in leasing. Dat ... (vezi toată discuția)