avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

In 14-03-2014 am luat un Logan în leasing pe firmă. La semnarea contractului s-au completat parțial câteva bilete la ordin ”fără protest” în favoarea firmei de leasing (cred că erau 3 la număr). Data emiterii a fost completată, 14-03-2014, și biletele au fost avalizate de administratorul firmei. În alb a rămas suma și data scadenței. În 09-12-2015 firma de leasing a recuperat mașina pentru că nu am plătit 3 rate consecutive. De atunci nu s-a întâmplat nimic până ieri (21-03-2018) când avalizatorul BO (administratorul firmei) s-a trezit cu conturile personale poprite de un executor în baza BO pe care era trecută o sumă și data scadenței 06-02-2018. Există la dosarul execuțional inclusiv o sentință de cameră de consiliu la Judecătorie unde s-a încuviințat executarea silită. Întrebarea este: în această speță se poate face contestare la executare în baza Normei 6/1994 pct. 78 care zice că BO trebuiesc completate în termen de 3 ani de la data emiterii și că orice completare dupa cei 3 ani este tardivă și că acel BO nu se mai poate utiliza? Respectiv se poate face referire la art. 2 din Legea 58/1934 unde zice că dacă pe un BO lipsește suma sau data scadenței acesta este nul? O analiză grafologică ar constata că scrisul la sumă și la data scadenței nu este identică cu cea a administratorului care a completat și avalizat acel BO.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
dietmarkrutsch, utilizator

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin mihaimo mihaimo Sunt beneficiarul unui bilet la ordin emis in mai 2009, si care nu are data scadentei mentionata pe bilet, cu clauza ,,fara protest\", avalizat de ... (vezi toată discuția)
Investire bo Mirel1 Mirel1 Am investit un BO pentru ai recupera niste bani.Biletul avea completata data emiterii(acum 2 ani), numele firmei mele la beneficiar ,semnatura emitentului ... (vezi toată discuția)
Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)