avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate Mlina

Activitate Mlina

Răspuns la discuția Reintoarcere la servici dupa CIC
Certificatul meu s-a prelungit, am fost chemata inainte la o discutie cu directorul societatii, m-a intrebat daca vreau sa revin pe postul meu sau doresc sa imi gaseasca un al post in cadrul aceleasi societati, am spus ca s-ar putea sa mai stau acasa un an, in baza legii mai sus mentionata, pana la indeplinirea copilului in varsta de 3 ani, urmeaza sa primesc certificatul si sa fac cerere de suspendarea in continuarea a contractului de munca(vechiul certificat expira abia la inceputul lunii iulie). De asemenea le-am dat rapuns ca in cazul in care ma intorc anul acesta inapoi sau la anul , ma intorc pe postul meu. Azi am aflat ca au pus pe inlocuitorul meu , titular de post.
Ce pot sa fac? E legal? Si cum pot sa aflu daca l.,au numit titular sau nu?
In cazul in care am stat acasa 3 ani cu copilul (initial 1 an ales cf noii legi si pe urma 2 prelungiti cu certificat de handicap din pacate) angajatorul este obligat sa ma primeasca inapoi? Ce articol din lege si care lege prevede acest lucru,
Multumesc
Răspuns la discuția Prelungire CIC copil cu handicap
multumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția Prelungire CIC copil cu handicap
Buna ziua
Eu am fetita incadrata in handicap mediu, si am prelungit CIC de la 1 an la 2 ani, iar in decursul acestui an , am facut tratamente, situatia nu s-a imbunatatit din pacate , si doctorita mi-a zis ca ar trebui sa mai stau acasa cu ea, avand in vedere situatia. Se mai poate prelungi CIC cu un al doilea certificat de la 2 la 3 ani si sa primesc aceeasi indemnizatie lunara ca si pana acum? Am inteles de la cineva case poate doar un an prelungi chiar daca este de la 1 la 2, si daca as vrea sa prelungesc pana la 3 ani, nu voi mai primii indemnizatia, sau daca voi primii aceasta va fi undeva la 500 de ron, si nu 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni inainte de a da nastere copilului. Exista cumva vreo lege care prevede ca doar un an poti prelungi daca ai optat pt 1 an maternitate cf noii legi?Multumesc.