Buna,
As avea si eu o problema, pe baza unei sentinte judecatoresti as dori sa plec cu copilul din tara... sentinta suna cam asa:
Asupra procesului civil de fata , constata;
Prin cererea inregistrata la aceasta judecatorie sub nr...... din 29 sept. 2010 reclamanta... a chemat in judecata pe paratul... si a solicitat- ca prin hotararea ce se va pronunta-sa se stabilieasca domiciliul minorului.... nascut....
cererea a fost legal timbrata
In motivarea cereri reclamanta aratat ca minorul se afla in ingrijirea sa.
Paratul nu a depus intampinare
Analizand actele si lucrarile dosarului, copia certificatului de nastere al minorului si ancheta sociala si declaratiile martorilor, instanta retine:
Partile au retinut relati de concubinaj.
Din aceaste relati s-a nascut la data... minorul.
In urma unor neintelegeri partile au intrerupt relatiile de concubinaj si minorul a ramas in intretinerea reclamantei .
Din ancheta sociala efectuata in cauza rezulta ca reclamanta prezinta garantii morale si materiale ca-i va asigura minorului o crestere corespunzatoare.
de asemenea din probele testimoniale administrate , rezulta ca si paratul pastreaza legatura cu minorul , contribuind de buna voie la cheltuielile privind cresterea si educarea acestuia.
Potrivit art 65 codul familiei , daca filatia copilului din afara casatoriei este stabilita fata de ambi parinti , incredintarea lui, se va hotara potrivit dispozitiilor art 42-44 din cod.
asa fiind si vazand si dispozitiile art 100 codul familiei , judecatoria va admite actiunea civila de fata ca fondata si va stabili domiciliul minorului .... la reclamanta.
Nu s-a acordat pensie de intretinere , nefiind solicitata
Nu s-au acordat cheltuieli de intretinere nefiind solicitate.
PENTRU ACESTE MOTIVE IN NUMELE LEGI SE HOTARASTE
Admite actiunea civila introdusa de reclamanta ....... impotriva paratului....si in consecinta:
Stabileste la reclamanta domiciliul minorului.... Cu apel in termen de 15 zile.
Precizez ca apel nu s-a facut iar hotararea mea este definitiva si irevocabila prin neapelare.
Doresc sa mentionez ca dupa un an de zile paratul nu a mai luat legatura cu copilul iar eu nu stiu unde sa-l gasesc.
PS: Am incercat sa depun dosarul pentru pasaport cu aceasta sentinta, dar a fost respins.
Va mai rog daca se poate sa-mi dati sfaturi si cu ce as putea face.
Va multumesc