Cererea de reintegrare se justifica pentru ca mi se interzice accesul la locul de munca, dar , fiind voorba de o suspendare atipica a cim,este discutabil, pentru ca situatia de fapt nu este reglementata de cm.
In instanta pot cere salariile neplatite si daune pe raspunderea juridica a angajatorului.
Totusi nu mi-e clar daca:
- Exista insa vreo prevedere care sanctioneaza penal angajatorul pentru incalcarea dreptului la munca;
- este posibil ca pana la solutionarea procesului sa ma angajez in alta parte si instanta sa oblige angajatorul la plata retroactiva a salariului pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii? sau mi se plateste doar diferenta de salarizare pe perioada in care am incheiat cim cu o alta societate?
Si in perioada aceasta eu ma pot angaja cu contract de munca in alta societate? Instanta va plati retroactiv salarille datorate indiferent daca eu m-am reangajat sau nu?
Buna seara.
Ma aflu in situatia in care angajatorul, desi nu a luat nici un fel de masuri disciplinare si nici nu mi-a desfacut contractul individual de munca, mi-a interzis pur si simplu accesul la locul de munca. Am facut o plangere la ITM dar mi s-a raspuns ca situatia este de competenta instantelor judecatoresti.
Ce ma sfatuiti?