avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate stefan1977

Activitate stefan1977

Citatia erea alba,si avea stampila si antetul Inspectoratului de politie serviciul de investigarea fraudelor .Am rezolvat cazul si nu voi mai fi deranjat (sper).Dupa discutia de ieri cu procurorul de servici dimineata pe la 07.30 ma sunat procurorul de caz care ma intrebat daca pot ajunge la el la ora 10-10.30.cum erea si normal am mers la el si i-am explicat cum stau ;lucrurile.Ma trimis sa beau o cafea si sa revin in 40 min.Am revenit si l-am gasit acolo si pe politistul ce imi mai luase declaratii si cel care imi promisese ca ma inchide.Mi-au explicat cateva proceduri dupa care am dat o declaratie care sa introdus intr-un plic si sa lipit.In timpul discutiilor politistul si procurorul si-au luat cateva notite urmand sa faca verificarile in baza celor declarate de mine.Am inteles ca avocatii celor implicati sau cei implicati nu vor avea acces la acel plic ce contine declaratia mea (9 file).Sper asa sa fie si sa se fi terminat toata aceasta teroare .Mi sa spus ca daca mai sunt sunat o singura data de cei ce fac intimidari sa nu accept sa ma intalnesc cu ei,dar sa-l sunt pe procuror indiferent de zi sau ora.Ma multumesc tuturor pentru sfaturile bune date si va urez sarbatori fericite alaturi de cei dragi
Intre timp am mers la Parchetul de pe langa tribunal am vb cu judecatorul (de servici cred) am lasat o copie dupa ultima invitatie primita si a ramas ca ma va suna un procuror.Mi-a zis doar sa nu merg la politie pana nu voi fi sunat de acel procuror.Daca sunt chemat astazi telefonic ca se poarta si asfel de invitatii sa aman spunand ca nu pot ajunge pana maine si sa-l sunt pe acest procuror care mi-a dat un nume si un numar de fix promitandu-mi ca ma va suna cineva de acolo.
xuser a scris:

Parca politia are posta ei, adica vine un politist la tine la usa cu invitatie,nu se trimite nimic prin posta!? Sau difera de la judet la judet?!

Eu am primit 4 invitatii in decurs de cca 2 ani de cand sunt"invitat" la politie si tot timpul le-am gasit in cutia postala.Nu stiu cine le-a adus.La usa nu mi le-a adus pana acum.Poate nu am fost acasa .Din ce imi amintesc acum ceva ani a venit o politista de la sectia pe raza careia locuiesc sa lase ceva de genul asta unui vecin si nu erea acasa si ma intrebat daca poate lasa la mine acea hartie pentru el.Intre timp a venit vecinu acas si nu stiu ce avea de lasat.Poate politia de la sectia unde locuiesc aduc acele hartii si le lasa in cutie.
Va multumesc de sfaturi,voi incerca sa stau de vorba cu un avocat,dar nu cel care mi-l trimit ei sa vada ce declar.Apropo de politist.....de unde stie avocatul trimis de catre cei implicati cand sunt eu citat pentru declaratii daca eu nu-l anunt,dar al gasesc la poarta Inspectoratului in data si la ora la care sunt eu chemat?Nu de la politist?ca doar nu stie de la postasul care imi aduce citatia.Cat despre protectia martorilor.....sincer legile astea din ce am citit sunt facute pentru filme nu pentru aplicare.Cat despre declaratie,eu nu am fost intrebat pana acum daca cunosc anumite persoane ,dar am fost prevenit ca daca mi se arata poza lor sa nu-i recunosc desi au participat.In concluzie sa intru eu cu administratorul firmei si cei care au beneficiat de aceasta activitate merg mai departe.Sunt chemat acum pe 09-01-2012 la o recunoastere din grup sau ceva de genul asta.Eu am recunoscut ca am participat si am depus contractul meu de munca la dosar,anuntul lor din ziar ca angajeaza delegat ridicare marfa,etc.Alceva nu am fost intrebat concret decat ca eu sunt capul ca administratorul nu este asa destept sa conduca el,DAR nu a condus el.Eu nici nu l-am cunoscut pana nu am fost chemati la pol.Nici el pe mine.Pana acum nu am fost intrebat si nu am mintit cu nimic,dar prevad ca pe data de 09 voi fi nevoit sa dau cartile pe fata .Nu vreau sa am eu probleme si altii sa faca sarbatorile cu "burta plina"si eu cu emotii.Amenintarile cvin cu anonimat.Familia mea este terorizata de telefoane pe fix,iar ieri au mers si la sotie la servici sa o previna sa imi bag mintile in cap si sa am grija ce vb ca eu imi aleg cum vreau sa traiesc.In carucior sau linistit.Asta nu este amenintare ?Cum o pot dovedii?Exista niste camere de luat vederi la ea la servici,dar nu surprind discutia si doar prezenta lor acolo.Asta nu prea ma ajuta iar nu stiu nea politistul cat va lua in considerare o eventuala declaratie a sotiei nefiind si probata.Astazi voi merge la Parchet sau DIICOT si voi incerca sa-i expun celor de acolo problema.Nu am incredere in politisti ac am vazut cativa in preasma acestor oameni cand lucram pentru ei.Asa ca ........dumneavoastar unde ma sfatuiti sa merg?Va multumesc din suflet, care imi este f trist
ideea este ca eu am participat ca si angajat cu contract si stiu de unde sa luat marfa (asta stiu si ei)dar nu stiu unde sa vandut si cu cat sau daca mai este marfa nevanduta.Ei vor sa mai scoata si un grup nu doar asociatul unic care a semnat contracte si file cec.Eu am asfel de informatii,dar imi este frica sa le spun pentru a nu avea eu probleme .Ei stiu ca eu pot detine asfel de informatii si ma ameninta cu schimbarea incadrarii si aderarea la grup care momentan din informatiile lor este compusa din asociatul unic si atat,DAR cum banuiesc si ei grupul este mai mare,dar le lipseste "turnatorul".eu daca fac asfel de declaratii risc sa ajung rau.Nici nu stiu cu cine sa vorbesc.In politist nu am incredere iar pe procuror nu am cum sa-l aflu ca politistul nu mi-l spune .
Buna ziua,am o situatie mai ciudata in prisma faptului ca sunt cercetat intr-un dosar penal ca martor pentru mai multe fraude cu file cec .Ma tot ameninta politistul ca imi va schimba incadrarea de la martor la faptuitor daca nu ai spun cine sunt cei care m-au angajat si cei care m-au insotit cand sa luat marfa sau daca nu le spun unde este marfa luata si platita cu file CEC fara acoperire .Fac precizarea ca filele nu au fost emise de mine si de administratorul unei societati com care bate campii in declaratii ca si mine,dar el nu are interes sa iese din incurcatura,nu el este problema si cei din spatele lui care sunt asa zisi interlopi si care m-au amenintat sa declar ca mi-au spus ei.Mi-au trimis si un avocat cand am dat declaratii si in prima faza la sfatul politistului l-am refuzat ca eream martor si nu aveam nevoie de avocatul lor care venise acolo sa auda ce declar.Eu am informatii care ar duce la rezolvarea cazului ce se cerceteaza de aproape 2 ani,dar imi este teama sa vorbesc cu politistul care imi ia declaratii cam la doua luni.M a tot sperie cu niste catuse cand ma duc pe acolo ca ma baga la arest ca stie el ca eu sunt capul grupului ca eu am constituit acest grup.Din ce stiu eu pana acum are 2 persoane.Eu si administratorul care are avocat de la cei ce l-au invatat ce sa faca cu societatea lui si pentru care a lucrat .In realitate sunt 6 persoane care au fost implicate in aceste fraude fiecare avand sarcina lui.Eu as coopera cu politistii,dar imi este teama.Ce as putea sa fac.?Astept pana se ajunge la procuror sa-i spun lui sau ma risc sa vb cu politistul in care nu am incredere?Am dat astazi si declaratie pe fotrmat tipizat (am inteles caeste pentru procuror).Ce as putea sa fac sa-i ajut si pe ei cu ajutorul,dar nici eu sa nu am probleme.?va multumesc pentru eventuale sfaturi