Buna ziua.
As-i avea urmatoarea intrebare.
Fiind angajat ca Inginer (conform cod COR) in perioada 2007-2018, avand in fisa postului ATRIBUTII DE SOFER PROFESIONIST (in cadrul atributiilor mele am condus pentru firma la care lucram ca inginer , autoutilitare peste 3,5 Tone -pot dovedi cu foi de parcurs, facturi, si fisa postului).
Intreabrea fiind daca atributiile din fisa postului (anexa la CIM) se pot considera ca si vechime . Mi-ar trebuie vechime , deoarece este o cerinta esentiala pentru ocuparea unui post bugetat. De mentionat ca lege ca si conditie nu este sepcificat ce fel de vechime se solicita doar vechime.
Multumesc.
Buna ziua , poate in perioada starii de urgenta angajatorul sa renunte la preaviz conf. art.81 al 7 Codul muncii , si sa inceteze CIM-ul ?
Este afaectat art 81 al.7 Codul muncii de starae de urgenta?
Mentionez ca angajata este cadru medical!
Buna ziua,
Un angajat dupa incetarea de suspendare a CIm ului , daca nu se prezinta la locul de munca il pot sanctiona disciplinar (cu respectarea prev art 248-251 C.Muncii ) ?
Cate zile nemotivate trebuie sa aiba ca sa-i desfac CIM ul?
Tmei de dretp pentru neprezetare la locul de munca va rog?
Am si eu o intrebare , daca Legea 19/2020 prevede dreptul unui parinte de a sta acasa si sa beneficieze de 75 %, dar in cazul in care in decretul privind starea de urgenta la art. 32 este interzis poentru personalul medical de a beneficia de disp, legii 19/2020, in consecinta daca ambii parinti lucreaza in sanatatate, atunci nici unul nu poate sta acasa pe perioada starii de urgenta.
Si atunci care dintre ei berneficieaza de majorarea a 75 din leafa?
multumesc