avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate ivcostin

Activitate ivcostin

Buna ziua.
Am depus la OSIM o cerere de înregistrare a mărcii Anunțul României, individuală combinată constând din denumire și element figurativ cu două culori revendicate. Menționez că dețin domeniul anuntulromaniei.ro și doresc sa înființez un ziar de mică publicitate.
Am primit însa un Aviz de refuz provizoriu din partea celor de la OSIM în care sunt specificate următoarele:

"Conform Legii nr. 84/1998 republicată, marca examinată în baza prevederilor (art.22 alin.3 pct.c) nu poate fi protejată, din următoarele motive:
- art. 5 lit. f: Mărcile care sunt de natură să inducă publicul în eroare cu privire la originea geografică, calitatea sau natura produsului sau serviciului.
- art. 5 lit. k: Mărcile care cuprind, fără autorizația organelor competente, reproduceri sau imitații de steme, drapele, embleme de stat, însemne, sigilii oficiale de control și garanție, blazoane aparținând țărilor Uniunii și care intră sub incidența art. 6ter din Convenția de la Paris.
Prezența denumirii țării în cadrul mărcii îi conferă acesteia un caracter oficial putând induce în eroare consumatorul cu privire la realizările produselor sau al prestatorilor de servicii. Conform materialului anexat sintagma apare în sensul de comunicare/informare strict oficială din partea statului român (prin vocea Președintelui sau a Parlamentului)."

Va trebui ca în termen de 3 luni sa îmi exprim punctul de vedere fața de argumentele prezentate și sincer sa fiu nu prea știu cu ce argumente pot veni.
As fi recunoscător dacă ma poate ajuta cineva.

Mulțumesc!
Există un număr maxim de coduri CAEN pe care le pot alege? Și referitor la costurile de înființare, plătesc mai mult pentru fiecare cod CAEN suplimentar?
Bună ziua.
Vreau să îmi fac un site cu anunțuri publicitare și ulterior să scot și un ziar cu aceste anunțuri. Am ales să devin PFA, neplătitor de TVA. Toată treaba o voi face singur, de la crearea site-ului pâna la editarea ziarului, deci nu voi avea nevoie de angajați(sper). Întrebarea mea este unde se poate încadra viitorul domeniu de activitate în lista CAEN? Cei de la Registrul Comerțului nu mi-au putut răspunde la această întrebare așa că sper să o facă cineva de aici. Vă mulțumesc!