avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Aviz de refuz provizoriu
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Aviz de refuz provizoriu

Buna ziua.
Am depus la OSIM o cerere de înregistrare a mărcii Anunțul României, individuală combinată constând din denumire și element figurativ cu două culori revendicate. Menționez că dețin domeniul anuntulromaniei.ro și doresc sa înființez un ziar de mică publicitate.
Am primit însa un Aviz de refuz provizoriu din partea celor de la OSIM în care sunt specificate următoarele:

"Conform Legii nr. 84/1998 republicată, marca examinată în baza prevederilor (art.22 alin.3 pct.c) nu poate fi protejată, din următoarele motive:
- art. 5 lit. f: Mărcile care sunt de natură să inducă publicul în eroare cu privire la originea geografică, calitatea sau natura produsului sau serviciului.
- art. 5 lit. k: Mărcile care cuprind, fără autorizația organelor competente, reproduceri sau imitații de steme, drapele, embleme de stat, însemne, sigilii oficiale de control și garanție, blazoane aparținând țărilor Uniunii și care intră sub incidența art. 6ter din Convenția de la Paris.
Prezența denumirii țării în cadrul mărcii îi conferă acesteia un caracter oficial putând induce în eroare consumatorul cu privire la realizările produselor sau al prestatorilor de servicii. Conform materialului anexat sintagma apare în sensul de comunicare/informare strict oficială din partea statului român (prin vocea Președintelui sau a Parlamentului)."

Va trebui ca în termen de 3 luni sa îmi exprim punctul de vedere fața de argumentele prezentate și sincer sa fiu nu prea știu cu ce argumente pot veni.
As fi recunoscător dacă ma poate ajuta cineva.

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 10:37, 8 Aprilie 2013
Nu aveti cum sa primiti un raspuns pertinent pe forum, intrucat trebuie studiat dosarul, pentru a putea gasi argumente in combaterea incadrarii facute de catre OSIM (ma refer art.5 lit.f si lit.k), in functie de intreaga documentatie depusa.
In consecinta, va recomand sa apelati la un consilier/avocat in domeniul proprietatii intelectuale, pentru a afla daca marca, in conditiile specificate de dvs., intruneste conditiile de inregistrare.
Argumentele favorabile vor fi greu de gasit din moment ce "Anuntul Romaniei" (folosit la singular), intradevar duce cu gandul la un comunicare oficiala din partea statului roman.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Si eu consider ca eventualele argumente pot fi formulate abia dupa ce este studiata cererea de inregistrata (inclusiv elementul grafic si clasele Nisa selectate) impreuna cu ARP-ul primit din partea OSIM.

[2.6. din Regulament: In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta (fie ele si pro bono) se fac numai prin intermediul mesageriei private.]
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
Admin, administrator
puteti alege un consilier de proprietate intelectuala din lista aflata pe websitul Camerei Nationale a Consilierilor de proprietate Industriala din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Seful meu vrea sa inregistram o marca la OSIM. Marca ar trebui sa fie formata dintr-un cuvant si un element figurativ albastru. Marca ar trebui ... (vezi toată discuția)
Solicitare drept autor sigla oana72 oana72 Buna ziua ! Acum cativa ani firma noastra a solicitat unei alte firme sa ii realizeze o sigla, mai bine zis o emblema reprezentativa. Intre timp, de la ... (vezi toată discuția)
Drepturi autor sigla scoala Autor Autor Buna ziua! Am nevoie de un sfat juridic si anume: am realizat o sigla pentru o institutie scolara publica in anul 2006 fiind angajat la acesta institutie ( nu ... (vezi toată discuția)