Acum cativa ani firma noastra a solicitat unei alte firme sa ii realizeze o sigla, mai bine zis o emblema reprezentativa. Intre timp, de la firma executanta a plecat un angajat, care acum solicita drept de autor pentru executia acelei sigle. Va rog sa imi spuneti daca are dreptul sa ceara aceasta, intrucat eu stiu ca "simbolurile oficiale ale statului, ale autoritatilor publice si ale organizatiilor, cum ar fi: stema, sigiliul, drapelul, emblema, blazonul, insigna, ecusonul si medalia" nu fac obiectul dreptului de autor-ART 9 pct.c din Legea dreptului de autor - Ma incadrez si eu la acest punct, sau nu ?
Multumesc anticipat.
Salut!
Sigla firmei dvs a fost facut ca urmare a unui contract incheiat cu o alta firma,persoana juridica,iar nu cu o persoana fizica.Realizatorul siglei a facut-o ca urmare a unui contract incheiat intre el si firma la care a fost angajat. Dumneavoastra nu aveti nici o treba cu aceasta,atat timp cat ati platit contravaloarea catre firma cu care ati incheiat contractul pentru realizarea siglei.
...sub rezerva termenului de prescriptie de 5 ani (calculati de la data inregistrarii marcii) prevazut de art 48 para 3 din legea 84/1998 (L marcilor), in cazul in care procedura OSIM este incheiata si se opteaza ptr. o actiune in anulare pe motivul art. 48 (e) (in speta dr. de autor).
Plagiat
octapesik
as vrea sa stiu ce urmari juridice are faptul ca plagiezi ceva,de exemplu un articol. este plagiatul o infractiune?
as dori cat mai multe informatii. va ... (vezi toată discuția)