Cititi legea drepturilor de autor [ link extern ] Articolul 13
Utilizarea unei opere da nastere la drepturi patrimoniale, distincte si exclusive, ale autorului de a autoriza sau de a interzice:
a)reproducerea operei;
b)distribuirea operei;
c)importul in vederea comercializarii pe piata interna a copiilor realizate, cu consimtamantul autorului, dupa opera;
d)inchirierea operei;
e)imprumutul operei;
f)comunicarea publica, direct sau indirect a operei, prin orice mijloace, inclusiv prin punerea operei la dispozitia publicului, astfel incat sa poata fi accesata in orice loc si in orice moment ales, in mod individual, de catre public;
g)radiodifuzarea operei;
h)retransmiterea prin cablu a operei;
i)realizarea de opere derivate.
Deoarece nu am terminat dreptul, va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa inteleg din urmatorul articol al Legii Dreptului de Autor:
Articolul 9 Nu pot beneficia de protectia legala a dreptului de autor urmatoarele:
a)ideile, teoriile, conceptele, descoperirile stiintifice, procedeele, metodele de functionare sau conceptele matematice ca atare si inventiile, continute intr-o opera, oricare ar fi modul de preluare, de scriere, de explicare sau de exprimare;
b)textele oficiale de natura politica, legislativa, administrativa, judiciara si traducerile oficiale ale acestora;
c)simbolurile oficiale ale statului, ale autoritatilor publice si ale organizatiilor, cum ar fi: stema, sigiliul, drapelul, emblema, blazonul, insigna, ecusonul si medalia;
d)mijloacele de plata; e)stirile si informatiile de presa;
f)simplele fapte si date.
Plagiat
octapesik
as vrea sa stiu ce urmari juridice are faptul ca plagiezi ceva,de exemplu un articol. este plagiatul o infractiune?
as dori cat mai multe informatii. va ... (vezi toată discuția)