avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Activitate Istrate_Alina

Activitate Istrate_Alina

Buna ziua!

As dori sa stiu cum se poate gestiona eficient o situatie conflictuala ce dureaza de o perioada de timp.
Locuiesc la parterul unui bloc unde am facut o investitie proprie in realizarea izolatiei termice, deoarece exista trei pereti exteriori, dupa ce am obtinut acordul vecinilor.
Desigur in invetitie a fost inclus si soclul, ce are o suprafata de 20m patrati, suprafata comuna.
La interval de un an vecinii au realizat aceeasi investitie contactand o firma. Pe scara exista un fond comun in urma inchirierii uscatoriei, unde a fost amenajat un magazin o perioada de timp. Ei au beneficiat de banii din fondul respectiv, pentru realizarea lucrarilor pe suprafetele comune, promitand ca ne vor inapoia si noua (si celalalt vecin de la parter se afla in aceeasi situatie) contravaloarea lucrarii pe soclu.
Insa, a promite este o inteligenta, dar a te tine de cuvant........
Dupa o perioada au dorit sa inchirieze din nou spatiul destinat uscatoriei pentru deschiderea unei croitorii, iar noi nu am fost de acord, nesemnand lista, deoarece avem un perete comun cu spatiul respectiv si sunt cateva inconveniente.
Netinand cont de opinia noastra au inchiriat spatiul, ce functioneaza de 3 ani, timp in care s-au adunat 18000lei, pe care doresc sa-i investeasca in alte lucrari.
S-a realizat o sedinta pe scara unde majoritatea au fost de acord cu restituirea datoriei mai vechi, inainte de realizarea altor investitii.
Spun majoritatea pentru ca nu au fost de acord doua persoane si anume chiar cele care se ocupa cu depunerea banilor in ,, banca". Am scris astfel pentru ca am ajuns la concluzia ca banii respectivi, nu in totalitate, dar o buna parte, s-ar putea sa fi ajuns in buzunarul personal al celor doi, care nu doresc sa prezinte nici un extras de cont sau o alta dovada a existentei sumei respective, cu atat mai putin sa ne inapoieze investitia comuna.

Va rog sa imi oferiti si mie o sugestie de solutionare a situatiei.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si sper ca am ales corect forumul.