avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gestionarea unei situatii conflictuale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gestionarea unei situatii conflictuale

Buna ziua!

As dori sa stiu cum se poate gestiona eficient o situatie conflictuala ce dureaza de o perioada de timp.
Locuiesc la parterul unui bloc unde am facut o investitie proprie in realizarea izolatiei termice, deoarece exista trei pereti exteriori, dupa ce am obtinut acordul vecinilor.
Desigur in invetitie a fost inclus si soclul, ce are o suprafata de 20m patrati, suprafata comuna.
La interval de un an vecinii au realizat aceeasi investitie contactand o firma. Pe scara exista un fond comun in urma inchirierii uscatoriei, unde a fost amenajat un magazin o perioada de timp. Ei au beneficiat de banii din fondul respectiv, pentru realizarea lucrarilor pe suprafetele comune, promitand ca ne vor inapoia si noua (si celalalt vecin de la parter se afla in aceeasi situatie) contravaloarea lucrarii pe soclu.
Insa, a promite este o inteligenta, dar a te tine de cuvant........
Dupa o perioada au dorit sa inchirieze din nou spatiul destinat uscatoriei pentru deschiderea unei croitorii, iar noi nu am fost de acord, nesemnand lista, deoarece avem un perete comun cu spatiul respectiv si sunt cateva inconveniente.
Netinand cont de opinia noastra au inchiriat spatiul, ce functioneaza de 3 ani, timp in care s-au adunat 18000lei, pe care doresc sa-i investeasca in alte lucrari.
S-a realizat o sedinta pe scara unde majoritatea au fost de acord cu restituirea datoriei mai vechi, inainte de realizarea altor investitii.
Spun majoritatea pentru ca nu au fost de acord doua persoane si anume chiar cele care se ocupa cu depunerea banilor in ,, banca". Am scris astfel pentru ca am ajuns la concluzia ca banii respectivi, nu in totalitate, dar o buna parte, s-ar putea sa fi ajuns in buzunarul personal al celor doi, care nu doresc sa prezinte nici un extras de cont sau o alta dovada a existentei sumei respective, cu atat mai putin sa ne inapoieze investitia comuna.

Va rog sa imi oferiti si mie o sugestie de solutionare a situatiei.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si sper ca am ales corect forumul.



Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:16, 20 Martie 2014
Interventia asupra partii comune se poate realiza numai cu acordul asociatiei de proprietari nu numai a unei minoritati a vecinilor
Problema restituirii c/v cota parte investitia facuta de dv cu ocazia izolatiei apartamentului ,teoretic este de competenta presedintelui de asociatie
Daca restului vecinilor li s-a restiuit c/v executie,teoretic ar trebui si dv sa vi se aplice acelasi tratament
am scris astfel pentru ca am ajuns la concluzia ca banii respectivi, nu in totalitate, dar o buna parte, s-ar putea sa fi ajuns in buzunarul personal al celor doi, care nu doresc sa prezinte nici un extras de cont sau o alta dovada a existentei sumei respective,


In temeiul L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa clarifice situatia fondurilor acumulate cu titlu de chirie parti comune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soclul unei cladiri este proprietate comuna? georgemot1983 georgemot1983 Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil cu 12 apartamente, care are terenul din jurul imobilului impartit intre cei 12 proprietari (nu este spatiu comun, fiecare ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun ContSters122621 ContSters122621 La parterul blocului in care locuiesc exista o uscatorie, 2 apartamente si 2 garsoniere. Proprietarul garsonierei care are un perete comun cu uscatoria a vrut ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari-spatii comune iuliaiulia1501 iuliaiulia1501 As vrea sa aflu daca un perete exterior al apartamentului proprietate personala este considerat spatiu comun avand in vedere cheltuielile pentru izolare ... (vezi toată discuția)