avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate pngd

Activitate pngd

andreigrigoriu a scris:

Stimat forumist,

Intesantă speță.

Consider că ați avea anumite drepturi, atât generate de faptul că posesia dvs este afectată
cât și, mai ales, datorită principiului potrivit căruia, prin statutul de posesor - chiriaș - beneficiați de fructele bunului posedat..

Noțiunea de fructe nu are accepțiunea comună, în sens juridic, acestea reprezentând veniturile pe care bunul le aduce.

Este, totuși, nevoie de un sfat bazat, în principal, pe dispozițiile contractului dvs de închiriere.

Cu stimă.

Buna ziua
si
La multi ani!

Inainte de data incheierii contractului de inchiriere am vazut ancorele si reflectoarele montate pe fatada blocului si am intrebat proprietarul de ce se afla acestea acolo. Proprietarul a raspuns ca, in urma cu ceva timp, acolo a fost instalat un panou publicitar iar la data respectiva nu mai exista nici un contract de inchiriere pentru publicitate outdoor.
Am inchiriat apartamentul fara a se face vreo mentiune in acest sens in contractul de inchiriere. Ulterior datei semnarii acestui contract proprietarul a incheiat si un contract de publicitate outdoor fara a ne aduce la cunostinta acest lucru si fara a ne consulta. Explicatia pe care ne-a dat-o a fost ca noua ne-a inchiriat spatiul "interior" iar spatiul "exterior" il poate inchiria fara acceptul nostru.

Tinand cont de faptul ca in contractul de inchiriere se spune ca am inchiriat un apartament si nu spatiul "interior" al unui apartament si nu s-a facut nici o mentiune cu privire la publicitatea outdoor, as vrea sa stiu in ce masura drepturile chiriasului au fost incalcate si daca acesta are dreptul sa solicite despagubiri.

Va multumesc.
In luna iunie am inchiriat un apartament in scopul functionarii unui punct de lucru al societatii comerciale (spatiu birouri). Trei luni mai tarziu proprietarul apartamentului a incheiat cu o firma de publicitate un contract pentru publicitate outdoor fara consultarea chiriasului. Conform acestui contract a fost instalat pe fatada exterioara a blocului un mesh de mari dimensiuni care acopera toate ferestrele apartamentului. Pentru acest mesh compania de publicitate plateste chirie asociatiei de proprietari si o suma lunara proprietarilor apartamentelor direct afectate.
As dori sa stiu daca proprietarul are dreptul sa inchirieze spatiul exterior al apartamentului pentru publicitate outdoor fara acceptul chiriasului si daca suma incasata pentru publicitate ar trebui scazuta din valoarea chiriei.