avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere spatiu pentru publicitate outdoor fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere spatiu pentru publicitate outdoor fara consultarea chiriasului

In luna iunie am inchiriat un apartament in scopul functionarii unui punct de lucru al societatii comerciale (spatiu birouri). Trei luni mai tarziu proprietarul apartamentului a incheiat cu o firma de publicitate un contract pentru publicitate outdoor fara consultarea chiriasului. Conform acestui contract a fost instalat pe fatada exterioara a blocului un mesh de mari dimensiuni care acopera toate ferestrele apartamentului. Pentru acest mesh compania de publicitate plateste chirie asociatiei de proprietari si o suma lunara proprietarilor apartamentelor direct afectate.
As dori sa stiu daca proprietarul are dreptul sa inchirieze spatiul exterior al apartamentului pentru publicitate outdoor fara acceptul chiriasului si daca suma incasata pentru publicitate ar trebui scazuta din valoarea chiriei.
Cel mai recent răspuns: medeamarinescu , utilizator 14:19, 26 Ianuarie 2012
pngd a scris:

As dori sa stiu daca proprietarul are dreptul sa inchirieze spatiul exterior al apartamentului pentru publicitate outdoor fara acceptul chiriasului si daca suma incasata pentru publicitate ar trebui scazuta din valoarea chiriei.

Raspunsul il aflati analizand clauzele reciproc negociate cu ocazia incheierii contractului de incheiere
Privitor la "inchirierea spatiului exeterior",in conditile in care precizati ca se achita chirie asociatiei de proprietari,pe cale de consecinta rezulta ca au fost respectate prevederile L nr 230/2007 respectiv asociatia de proprietari a dat acordul si detine incheiat raport juridic
Stimat forumist,

Intesantă speță.

Consider că ați avea anumite drepturi, atât generate de faptul că posesia dvs este afectată
cât și, mai ales, datorită principiului potrivit căruia, prin statutul de posesor - chiriaș - beneficiați de fructele bunului posedat..

Noțiunea de fructe nu are accepțiunea comună, în sens juridic, acestea reprezentând veniturile pe care bunul le aduce.

Este, totuși, nevoie de un sfat bazat, în principal, pe dispozițiile contractului dvs de închiriere.

Cu stimă.
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
andreigrigoriu, moderator
andreigrigoriu a scris:

Stimat forumist,

Intesantă speță.

Consider că ați avea anumite drepturi, atât generate de faptul că posesia dvs este afectată
cât și, mai ales, datorită principiului potrivit căruia, prin statutul de posesor - chiriaș - beneficiați de fructele bunului posedat..

Noțiunea de fructe nu are accepțiunea comună, în sens juridic, acestea reprezentând veniturile pe care bunul le aduce.

Este, totuși, nevoie de un sfat bazat, în principal, pe dispozițiile contractului dvs de închiriere.

Cu stimă.

Buna ziua
si
La multi ani!

Inainte de data incheierii contractului de inchiriere am vazut ancorele si reflectoarele montate pe fatada blocului si am intrebat proprietarul de ce se afla acestea acolo. Proprietarul a raspuns ca, in urma cu ceva timp, acolo a fost instalat un panou publicitar iar la data respectiva nu mai exista nici un contract de inchiriere pentru publicitate outdoor.
Am inchiriat apartamentul fara a se face vreo mentiune in acest sens in contractul de inchiriere. Ulterior datei semnarii acestui contract proprietarul a incheiat si un contract de publicitate outdoor fara a ne aduce la cunostinta acest lucru si fara a ne consulta. Explicatia pe care ne-a dat-o a fost ca noua ne-a inchiriat spatiul "interior" iar spatiul "exterior" il poate inchiria fara acceptul nostru.

Tinand cont de faptul ca in contractul de inchiriere se spune ca am inchiriat un apartament si nu spatiul "interior" al unui apartament si nu s-a facut nici o mentiune cu privire la publicitatea outdoor, as vrea sa stiu in ce masura drepturile chiriasului au fost incalcate si daca acesta are dreptul sa solicite despagubiri.

Va multumesc.
Si noi avem aceeasi problema. Am inchiriat un apartament pentru birouri iar proprietarul avea deja semnat contractul cu o firma de publicitate. Nu ne-a pomenit acest lucru si, prin urmare, nu s-a facut nici o mentiune in contractul dintre noi si proprietar. Peste cateva saptamani, dupa ce noi platisem chiria in avans pentru un an, a fost instalata o reclama care acoperea toate ferestrele apartamentului. I-am solicitat atunci proprietarului o reducere a chiriei. Nici nu a vrut sa auda. L-am intrebat ce se intampla daca se monta un placaj in dreptul geamurilor si ne-a raspuns ca nu vede nici o problema pentru ca noua ne-a inchiriat apartamentul, iar spatiul exterior acestuia este inchiriat la firma de publicitate.
As vrea si eu sa stiu daca avem sau nu dreptul la despagubiri in aceasta situatie si cum se pot obtine acestea avand in vedere ca pe cale amiabila nu se poate face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de la directia de sanatate publica pentru apartament inchiriat mihaelamariaana mihaelamariaana Am un apartament inchiriat cu contract declarat la Directia de taxe si impozite locala. Chiriasul s-a dovedit a fi un om murdar, a facut o mare mizerie, bagaje ... (vezi toată discuția)
Banner electoral pe fatada blocului BEN46 BEN46 La noi pe fatada blocului a aparut un banner electoral , am sunat presedintele sa o intreb cat a iesit din afacerea asta si am primit ... (vezi toată discuția)
Care este legea chiriasului si a celui care inchiriaza apartamente/case ? Pink_Martini Pink_Martini As vrea sa stiu si eu unde pot gasi legea care spune ce atributii are chiriasul si ce atributii are proprietarul? Ce trebuie sa repare proprietarul si ce ... (vezi toată discuția)