fac un mic rezumat:terenul este mostenit de la parinti de catre un domn, in timpul casatoriei cu x au construit o casa. Prin imprejurara "necurate" ea (x) a obtinut prin hotarire def si irevoc. casa. Acum aceasta incearca sa desfinteze titlul de proprietate al domnului-inca asteptam hotararea instantei. Acum madam x il ameninta pe proprietarul terenului care si locuieste in casa "ei" ca o sa ii ceara retrograd chirie. Intrebarea mea este ce poate face proprietarul terenului sa "impiedice" aceste acte pe care vrea sa le faca fosta sotie:mentionez ca el nu a beneficiat de nimic in urma casatoriei, nici macar de o camera din locuinta care i-a fost atribuita in totalitatea fostei sotii. O solutie ar fi demolarea cladirii? Sau ce imi recomandati?
dar proprietarul terenului nu are loc unde sa isi mai construiasa o noua locuinta...de ce este dreptul la proprietate in Romania? are titlu de proprietate pe teren ...nu se poate desfinta un titlu de proprietate
daca tot terenul este de 1600 de metri patrati si casa ocupa cam 1/6 din teren si mai este si plasat in mijlocul terenului, casa a fost construita prin 1980.
stiu ca in Romania se poate orice...dar locuiesc in casa respectiva pt ca este pe terenul lor....daca nu ar fi ...si-ar face alta! Pe mine ma intereseaza ce poate face proprietarul pamantului...ar putea si el sa aiba pretentii pentru ca ii este ocupat terenul?
In urma unui proces incheiat cu o hotarare definitiva si irevocabila, o casa a fost atribuita unui proprietar, aceasta fiind amplasata si inconjurata de terenul unui alt proprietar care si locuieste in casa. Proprietarul casei ameninta ca cere chirie incepand cu 3 ani in urma. Proprietarul terenului nu poate face nimic?deoarece casa este pe terenul lui, daca nu ar fi casa si-ar construi alta sau sa-i ceara tot un fel de "chirie" pe locuinta pentru ca ii ocupa terenul? La un acord nu se poate ajunge!!!