avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate test_testare

Activitate test_testare

narcisa_salbatica a scris:

Notarul trebuie sa respecte descrierea imobilului asa cum este configurata in cartea funciara. Inseamna ca s-a gresit la intabulare, nefiind mentionate toate constructiile in CF si tot acolo trebuie remediata problema, iar ulterior se poate face si incheierea de rectificare la notariat.


Va multumesc.
narcisa_salbatica a scris:

Pe baza schitei cadastrale in care sunt specificate suprafetele distincte ale celor doua constructii, notarul poate emite o Incheiere de rectificare prin care corecteaza continutul contractului de vanzare cumparare si care se va atasa contractului.


Buna ziua si multumesc pentru aceste precizari.
Am fot la notar sa ii spun de greseala si el mi-a spus ca in cartea functiara a imobilului este trecuta doar cladirea C1 ( Mi-a aratat o copie si intr-adevar apare numai C1 iar contractul de vanzare-cumparare este facut dupa cartea imobilului)
In schita cadastrala sunt ambele cladiri.

Credeti ca evita sa recunoasca faptul ca a gresit sau are dreptate. Cine are intaietate cartea imobilului sau schita cadastrala.
Cum credeti ca este cel mai bine sa procedez?

Multumesc.
MarinBaescu a scris:

In convenientul ar fi ca orice modificare in planul cadastral sa se faca prin emiterea de o noua autorizatie de constructie daca se mai doreste adaugarea sau demolarea constructiilor


Nu am inteles ce ati vrut sa spuneti cu exprimarea de mai sus.

MarinBaescu a scris:

buna seara.
Un contract de vanzare - cumparare si in general toate contractele trebuie sa fie clare in exprimari.
* In primul rand la constructii se trece aria construita( amprenta cladirii la sol), aria desfasurata ( daca costructia are subsol , parter,si eventual etaje).
** La constructiile de locuit se trece si aria utila ( insumarea sprafetelor la fiecare incapere, care reprezinta aria construita sau desfasurata mai putin grosimea zidurilor)
*** se va rece suprafata totala de teren ( din incinta perimetrului care se vinde ) cu categoriile de teren care alcatuiesc suprafata totala ( x mp curti constructii, y mp gradina, z mp arabil, sau livada sau vii)din intravilanul localitatii.
****Recomand ca vanzarea sa se faca cu carte funcuiara ( motivat de faptul ca toate punctele de pe perimetru vor avea coordonate)
***** Obligatoriu, pe langa planul cadastral se vor anexa si releveele constructiilor din teren ce se instraineaza odata cu terenul
Daca am omis ceva imi cer scuze.



Buna ziua.
Multumesc de precizari, am inteles greselile facute. Precizez ca vanzarea s-a facut cu carte funciara.
Totusi poate imi dati un sfat concret la problema mea (actul este facut si este definitiv evident)
Sa merg la notar sa imi faca o anexa prin care sa specifice clar suprafata de cladire care s-a vandut, sau sa ma bazez pe exprimarea "anexe gospodaresti" care ar inude tot.
Eu sunt constient de ambiguitate, si cu siguranta notarul ca sa scape va spune ca este corect cum a facut.
De aceea ma intereseaza sfatul unor persoane avizate ca sa stiu si ce argumente sa aduc notarului.

Multumesc.
Buna ziua.
Am cumparat un teren (y1 m.p)cu casa si anexe printr-un act de vanzare cumparare cu uzufruct de la parintii mei
In planul imobilului este trecut asa:
- C1 - suprafata utila x1 (este casa)
- C2 - suprafata utila x2 (este o magazie)
In actul de vanzare cumparare se specifica asa:
o casa de locuit (C1) si anexe gospodaresti, avand suprafata utila de x1 mp si terenul aferent constructiilor, curte si gradina in suprafata de y1 m.p.

Cand am fost sa trec pe rolul meu pamantul si constructiile mi s-a atras atentia ca acea magazie nu este cuprinsa in suprafata utila din contractul de vanzare cumparare.
Eu le-am spus ca scrie casa cu suprafata x1 si anexe gospodaresti (care cuprinde magazie, etc) dar recunosc si eu ca este ambigua formularea din contract (depinde cum citeste fiecare)
La primarie mi-au spus ca ei vor trece pe rolul meu toata suprafata cladirilor, dar as dori sa va intreb daca considerati ca ar trebui sa imi fac griji pentru aceasta scapare din contract (ma refer la al doilea mostenitor cand va se va dezbate mostenirea, in sensul ca poate zice ca nu mi s-a vandut si acea magazie)
Stiu celelalte riscuri legate de pret etc, dar as dori sa imi spuneti va rog cum interpretati d-voastra aceasta vanzare ( cuprinde sau nu acea magazie C2)

Va multumesc.