MarinBaescu a scris:
buna seara.
Un contract de vanzare - cumparare si in general toate contractele trebuie sa fie clare in exprimari.
* In primul rand la constructii se trece aria construita( amprenta cladirii la sol), aria desfasurata ( daca costructia are subsol , parter,si eventual etaje).
** La constructiile de locuit se trece si aria utila ( insumarea sprafetelor la fiecare incapere, care reprezinta aria construita sau desfasurata mai putin grosimea zidurilor)
*** se va rece suprafata totala de teren ( din incinta perimetrului care se vinde ) cu categoriile de teren care alcatuiesc suprafata totala ( x mp curti constructii, y mp gradina, z mp arabil, sau livada sau vii)din intravilanul localitatii.
****Recomand ca vanzarea sa se faca cu carte funcuiara ( motivat de faptul ca toate punctele de pe perimetru vor avea coordonate)
***** Obligatoriu, pe langa planul cadastral se vor anexa si releveele constructiilor din teren ce se instraineaza odata cu terenul
Daca am omis ceva imi cer scuze.
Buna ziua.
Multumesc de precizari, am inteles greselile facute. Precizez ca vanzarea s-a facut cu carte funciara.
Totusi poate imi dati un sfat concret la problema mea (actul este facut si este definitiv evident)
Sa merg la notar sa imi faca o anexa prin care sa specifice clar suprafata de cladire care s-a vandut, sau sa ma bazez pe exprimarea "anexe gospodaresti" care ar inude tot.
Eu sunt constient de ambiguitate, si cu siguranta notarul ca sa scape va spune ca este corect cum a facut.
De aceea ma intereseaza sfatul unor persoane avizate ca sa stiu si ce argumente sa aduc notarului.
Multumesc.