avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Activitate Draganleia

Activitate Draganleia

1.Fisa arata asa

Luna Debit Creddit sold
noiembrie 600 0 0

Intretinere noiembrie 45 45 0


Deci nu se aduna in fisa debitul la soldul curent al lunii.Suma de 600 lei nu se regaseste.
Din punct vedere contabil nu poti sa lasi "agatata" o suma fara justificare.
Instanta nu s-a pronuntat, nu se stie exact frauda, expertiza facuta poate fi atacata de vechea conducere. Suma s-a stabilit doar pt anumiti locatari- cei care vor sa se desprinda. nu pt toti si nu apare la nici unul in listele de intretinere. Dupa cum s-a exprimat este o datorie ipotetica, care nu va fi recuperata de la locatari.
Lipsa in gestiune nu trebuie impartita tuturor proprietarilor?
Ce se poate face pt a fi inregistrata tuturor, nu numai unora?
De ce unii apar cu acel debit in fisa si altii nu? Este legal?
Modul de impartire il stabileste numai comitetul executiv sau adunarea generala a locatarilor?

2. Concret ce trebuie sa faca presedintele impotriva vechii conduceri?
Proprietarii pot face plangere penala impotriva fostului comitet pentru:abuz in serviciu, gestiune frauduloasa la politie etc. Ma intereseaza ce se poate face legal.

3. Din punct de vedere economic cine verifica asociatia de proprietari?
Adeministratia financiara. cine?
Administrator, presedinte daca sunt remunerati sunt functionari ai asociatiei?
Buna seara, sunt membra unei asociatii de proprietari. Sunt debransata din 2002 de la termoficare si gaze si din 2010 de la apa canal
In urma unei fraude a vechii conduceri si a unor discutii privind impartirea in 2 a asociatiei, noua conducere aleasa acum 1 an a propus:
inscrierea in fisa de intretinere numai la debit fara a se aduna la credit a unei sume de aprox 600 lei la locatarii care doresc separarea.
Suma care este imputata este inregistrata in contabilitate la facturi neplatite -datorii vechi de cativa ani.
Intrebarea mea este:
1.Facturile neplatite -cum figureaza la furnizori- se impart si locatarilor care nu beneficiaza de utilitati deci daca sunt debransata de 11 ani de la caldura si 2 ani de la apa ce legatura am cu restantele asociatie la caldutra si apa?
2. Este corect ca in fisa sa apara suma de aprox 600 lei la rubrica debit dar sa nu se regaseasca in sold. Practic suma ramane la debit in fisa deci datorie, dar nu se trece la sold eliberandu-se adeverinta fara datorii.
3. Frauda facuta de vechea conducere practic a sustras banii platiti de locatari pt caldura si apa. Ce vina au locatarii debransati de la caldura ca lor nu li s-au furat banii, pt ca nu aveau factura mare la intetinere?
Conform legii banii tb recuperati de la cei care au facut frauda. Daca de la administratorul vechi nu se recupereaza banii atunci se pot imputa sumele restante tuturor locatarilor, desi ei nu au beneficiat de utilitati? Pe furnizor nu il intereseaza decat sa isi recupereze banii pe facturi, deci practic ar trebui achitate inca o data de cei care au beneficiat de utilitati.
Mentionez ca blocul este debransat de la caldura din 2008 deci frauda a fost mai ales la scarile nedebransate.
4.Ce se poate face impotriva administratorului vechi si al comitetului executiv?
Expertiza contabila stabileste ca vinovati de prejudiciu pe administrator si pe comitetul executiv. Noul administrator numit de 1 an si jumatate considera ca politia se sesizeaza pe baza expertizei contabile, deci nu face nimic.
Politia o cerceteaza penal pe fosta administrator si atat fara presedinte si comitet executiv.
Cine poate si trebuie sa faca plangere penala impotriva fostului presedinte si a comitetului executiv?
Scuze pt mesajul lung.




Administratorul (daca se poata va dau si nume, pentru ca este pe siteul Primariei rezultatul controlului la asociatie) este urmarit penal, dar nu s-a finalizat expertiza contabila.
Presedintele asociatiei, care nu este proprietar in asociatie, nu a facut nici o sedinta timp de 3 ani in care sa spuna ca administratorul a fost gasit cu lipsa in gestiune. Asociatia nu mai are cenzor din 2009.
Conform legii se poate face plangere impotriva administratorului si unde?
Multumesc pentru raspunsuri.
In urma unui control in gestiune, administratorul a fost gasit cu lipsa si a inceput urmarirea penala. Care este raspunderea administratorului, daca semneaza toate listele de plata, inregistreaza consumul la apa, dar banii nu au ajuns la furnizor?
Cum se poate recupera prejudiciul?
Se poate pune sechestru asigurator pentru recuperare prejudiciu?