avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters233678

Activitate ContSters233678

Buna gabrielaghm,

Imi pare rau daca am inteles gresit, dar ai scris ,,Singura solutie pe care a gasit-o sotul meu a fost sa accepte si sa isi caute de munca in alta parte”.

Stiu cat de greu este uneori sa rezisti, sunt multi dintre noi care am trecut printr-un conflict de munca. Ne intoarcem tot acolo, la serviciul acela, pentru ca asta stim cel mai bine sa facem, mai ales daca ne-am pregatit intr-un domeniu de strictă specialitate. Avem obligatii si trebuie sa facem fata.
Nu stiu ce sfaturi utile ai putea primi. Eu vad lucrurile destul de simplu: daca angajatorul nu vrea sa suporte si el o parte din costul piesei de schimb (banuiesc ca nu i-ar fi prea greu sa faca acest lucru, nu-i asa?), ca sa pastreze serviciul, sotul va trebui sa gaseasca o modalitate de a plati.
Privind atributiile suplimentare, in masura in care le poate face fata, cred c-ar trebui sa le accepte. In fisa postului, si in unele companii de stat este prevazut asa: ,, Indeplineste si alte atributii trasate de conducerea…”. Poti sa mai zici ceva?
Desigur, poate si sa nu accepte alte sarcini.

Sper sa gasiti cea mai buna solutie si sa treceti cu bine peste ce se intampla acum.

PS. Am editat mesajul si am scris ,,in unele companii de stat".
Greseala mea ca am generalizat.
Angajatorul a suferit un prejudiciu pentru ca sotul dvs. a facut o comanda fara achitarea unui avans de catre client. Acest prejudiciu il va recupera oricum, chiar daca sotul dvs. se va angaja la alta firma.
Sotul nu trebuia sa-si dea demisia, putea ramane in continuare la acelasi angajator, platea ce era de platit si pe viitor nu mai comanda piese fara achitarea avansului.
Conditiile in care te angajezi se negociaza inainte de semnarea contractului de munca.
Daca nu sunt respectate clauzele CIM de catre angajator, angajatul se poate adresa ITM si/sau instantei.
Răspuns la discuția Pierderi apa
marcela55 a scris:

unde pot contesta o decizie a asoc de propietari?la ultima factura a intretinerii pierdeile de apa au fost impartite pe 4 -5 ap care nu au raportat index apom(am 10 mil de plata desi am anuntat asoc ca de 1luna nu locuieste nimeni in gars iar cu platile sunt la zi)ce pot face?


Daca este vorba despre o hotarare a adunarii generale, o puteti contesta in justitie.

Legea nr. 230/2007, art. 26:
,,Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari ori este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Acţionarea în justiţie nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanţa dispune suspendarea acesteia.”

CCR, prin Decizia nr. 670/2011, a constatat ca sintagma " de la adoptarea acesteia" este neconstituţională.


Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)

NTUR !!!
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
onomatopee

trandafir
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
statornic
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
ntur
:)
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
ohmmetru
Răspuns la discuția Poprire diurna
Inteleg simplu asa: diurna nu poate fi poprita conform art. 728, alin. (7), din NCPC, dar o parte din ea, fiind venit salarial, poate fi poprita conform art. 728, alin. (1) din NCPC.

Daca executorul nu cunoaste prevederile Legii nr. 571/2003, cu atat mai bine pentru cel urmarit silit si care are diurna.

Dar poate sunt si executori care cunosc prevederile Codului fiscal.
Nu am stiut care este valoarea diurnei in cazul de fata, iar mesajul pe care l-am scris doream sa fie un ajutor in situatia in care diurna nu depasea 87,5 euro/zi.

Si acum intrebarea: suma din diurna (pentru intern sau pentru extern) care depaseste de 2,5 ori nivelul legal stabilit prin hotarare a Guvernului pentru personalul din instituţiile publice poate fi poprita?
Răspuns la discuția Poprire diurna
Ati dat urmatorul raspuns:

,,Diurna este asimilata venitului salarial si poate fi poprita, in cuantum de 1/3.”

www.avocatnet.ro/content/for...

Eu am aratat care este suma din diurna asimilata venitului salarial.
Concluzia ar fi aceea ca suma considerata venit salarial poate fi poprita.