Buna ziua!
Am lucrat 16 ani in strainatate ( In Anglia mai precis) si as dori sa stiu daca anii lucrati acolo se iau in considerare la incadrarea in transa de vechime (lucrez in sistemul de invatamant de stat).Nu la contributiile pt pensie ci la incadrarea in transa de vechime.
Va multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri.
Da,pe chitanta scrie "Intretinere".
Ma voi ocupa la urmatoarea vizita,presedintele asociatiei nu prea este de gasit,iar de la distanta nu pot face mare lucru.
Va multumesc
Buna ziua
Multumesc tuturor pentru raspunsuri dar sunt cam nedumerit.
Mai descriu o data situatia: nu locuiesc in tara momentan,iar cand am fost acasa ultima data(in aprilie) am platit urmatoarele: fondul de rulment care atunci era 500 lei,intretinerea pe lunile anterioare (in jur de 40 lei pe luna) si 150lei in avans pentru intretinerea pe urmatoarele 3 luni (administratorul a fost de acord ca 150lei ar fi suficient avand in vedere cat platisem pe lunile precedente) si mi-a eliberat chitanta pt suma platita mentionand ca e pentru plata intrtinerii in avans pe urmatoarele 3 luni.
Intre timp la ultima sedinta a asociatiei s-a hotarat majorarea fondului de rulment la 600 lei intrucat cheltuielile nu puteau fi acoperite cu suma achitata de cei care platisera acest fond initial de 500lei.
Nu am fost de acord sa platesc diferenta fiindca nu mi se pare corect ca cei care au platit suma initiala sa plateasca si difenta,iar altii deloc.Am cerut registrul cu fondul de rulment dar adminsitratorul a ignorat cererea mea. Ulterior m-a instiinta prin mail ca intretinerea nu a fost platita si prin urmare se vor aplica penalizari. Cand i-am explicat ca platisem deja intretinerea pe 3 luni in avans a replicat ca banii au fost folositi pt achitarea diferentei la fondul de rulment si prin urmare intretinerea nu este platita. Nu descriu aici tonul folosit in ultimul mail,urarea de a-mi cauta dreptatea pe cale legala si promisiunea de a nu-mi mai raspunde la mail-uri.
M-am straduit sa descriu cat se poate de clar situatia dar va stau la dispozitie daca mai sunt si alte intrebari.
Va multumesc anticipat
Administratia asociatiei de locatari a folosit o suma de bani pe care am platit-o in avans pentru intretinere (3 luni avans cu chitanta) pentru a completa fondul de rulment marit (platisem fondul initial dar a fost ulterior majorat datorita datornicilor).Acum primesc somatii ca am de achitat intretinerea si ulterior se vor si acumula penalitati.Este legal ca banii pentru care mi s-a emis o chitanta sa fie folositi in cu totul alt scop fara ca macar sa mi se ceara acordul?
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Am omis sa mentionez ca din toata perioada de ani lucrati trebuie scazut stagiul militar de un an si respectiv sase luni.V-as ruga sa ma lamuriti daca in aceste conditii pot beneficia de pensie anticipata fara penalitati(fara reducere).
Ma numesc Dorobantu Titi si as dori sa aflu daca pot iesi la pensie fara penalitati.
Mentionez ca sunt nascut pe 25 aug 1949 si am lucrat fara intrerupere din anul 1966,luna august,ziua 4 pana in prezent.