avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate marcomarian

Activitate marcomarian

Buna ziua,
Chiar daca cu intarziere, va multumesc pentru raspuns.
Este un contract de vanzare-cumparare pe baza unui credit prima casa. Locul de parcare subteran, cuprins clar in contractul de vanzare-cumparare, nu a fost predat si nu pate fi folosit nici pana acum, el fiind deja platit, inclus in pretul de vanzare. Trebuia sa fie gata la momentul vanzarii imobilului. In contract nu este specificat un termen de predare, existenta locului de parcare si utilizarea acestuia fiind presupusa ca posibila la momentul vanzarii-cumpararii.
Credeti ca poate fi un caz de iselaciune?
Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Inselaciune angajator
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.
Doresc sa solicit daune morale pentru afectarea negativa a unui parcurs profesional normal, afectarea carierei cu consecinte hegative asupra sanatatii si vietii personale.
Cred ca un om ar trebui sa beneficieze de drepturi si demnitate, ca si angajat. Consider ca am fost indus in eroare si prin aceasta mi s-au adus prejudicii morale., dar si materiale prin intreruperea colaborarii.
Situatie:
- eram angajat la o copmanie cu contract pe perioada nedeterminata
- am avut negocieri cu o alta companie
- mi s-a facut o oferta scrisa in care era prevazuta perioada determinata
- nu am fost de acord cu perioada determinata
- mi s-a refacut oferta scrisa care prevedea perioada "de proba/acomodare"
- am demisionat de angajatorul la care lucram
- cand m-am prezentat la noul angajator, mi-a pus pe masa contract cu perioada determinata (6 luni), motivand ca nu va fi nicio problema sa continuam colaborarea si sa prelungim contractul, dar ca asa este procedura la ei, nu trebuie sa-mi fac griji; - toate aceste discutii le-a avut cu managerul de departament si cu responsabilul de resurse umane - ei sunt cei care au si semnat ofertele scrise;
- fortat de imprejurari, am fost nevoit sa semnez contractul pe perioada determinata (6 luni);
- pe parcursul derularii colaborarii au fost mai multe aspecte prin care angajatorul nu a respectat prevederile legale si interne, printre care si modificari unilaterale ale contractului in baza unor acte falsificate;
- dupa 5 luni de colaborare, fara efectuarea evaluarilor sau a altor motive concrete, mi s-a adus la cunostinta ca nu se doreste prelungirea colaborarii si mi s-a solicitat sa semnez documente in acest scop; nu am fost de acord, am solicitat evaluare si motive, nu mi s-au acordat; pe baza acestor lucruri au urmat actiuni de hartuite, intimidare si discriminare;
- situatia mi-a adus grave probleme de sanatate, cariera, dar si viata personala;
- consider ca am fost inselat la semnarea contractului de munca si aceasta situatie s-a mentinut pe toata durata celor 6 luni, agravandu-se chiar cu actiuni de hartuire si discriminare;
- vreau sa chem angajatorul in instanta pentru inselaciune
Va rog sa-mi spuneti daca, pe baza celor expuse de mine, pentru care am si dovezi, sunt indreptatit sa chem angajatorul in instanta pentru inselaciune. Multumesc anticipat !
Buna ziua,

Am achizitionat un imobil (apartament + loc garaj subteran) nou. La data cumpararii era inca in constructie. In momentul incheierii contractului de vanzare/cumparare, accesul la locul de parcare subteran nu era realizat si nu este nici in acest moment, la cateva luni de la incheierea contractului. Vanzatorul nu a specificat o data exacta pentru finalizarea lucrarilor.
Ma vad in situatia in care nu pot accesa locul de parcare cumparat din cauza ca accesul la acesta nu este realizat/construit. Ce pot face in aceasta situatie? Sa dau in judecata vanzatorul in cazul in care nu-mi da un termen clar de finalizare a cosntructiei? Ce daune as putea sa cer pentru a-l motiva sa-si faca treaba? Cu multumiri anticipate !