avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Activitate aly_cupy

Activitate aly_cupy

Bună ziua! În urma cu 4 ani am achitat taxa auto, iar un an mai târziu am recuperat și taxa, dar la acel moment nu m-i sa dat și dobanda aferenta sumei achitate cu toate ca în decizia de la tribunal scria clar ca trebuie achitata și dobanda aferenta sumei respective. După cate am văzut la unitatea ANAF de pe lângă care fac parte se restituie dobanda "prin tragere la sorti " cred. Ex: din 5 persoane care așteptăm la ghișeu numai unuia i-a dat și dobanda.

Acum întrebarea mea este, pot recupera și eu dobanda și cum trebuie sa procedez?
Răspuns la discuția drept de mostenitor
Prin urmare as putea afla daca s-a cerut asa ceva de catre bunic in instanta de la tribunal?
Mama nu a mai avut timp a respecta aceasta obligatie pentru ca a divortat, in schimba tata a avut ''grija'' de el. Acum eu ma gandesc ca tata ar fi putut sa-l faca pe bunicu pe patul de moarte sa anuleze acel contract si sa il fi facut numai lui?!
Partajul nu a avut loc la tribunal, pentru ca in acea perioada nu a avut bani mama.Mamei i s-a dat decat mobila primita la cununie pentru ca asa a vrut tata in rest nimic altceva.Asa ca ea nu a semnat nimic pentru a cedat ceva. Obligatiile in clauza erau ingrijirea bunicului, daca era sa pice la pat.
Buna ziua! In urma cu aproximativ 13 ani parintii mei au divortat, mama nu a avut bani pentru a face partajul si s-au inteles de comun acord la impartirea bunurilor, care acest lucru s-a intamplat la bunul plac al tatalui si anume la 5-6 ani dupa aceea.Bunicul meu in timpul casniciei lor, le-a facut act pe casa de vanzare-cumparare cu clauza in care a semnat si mama ceva.Acum la o discutie cu tata despre mostenire, daca imi revine si mie ceva pentru ca sunt singurul lor copil, el mi-a raspuns direct ca nu-mi mai revine nimic pentru ca a stricat actul de vanzare-cumparare pe casa.Intrebarea mea este urmatoarea: cum este posibil sa strice actul de vanzare-cumparare fara a participa si mama (pana sa moara bunicul putea sa strice decat cu el actele???)si daca eu am vreun drept la mostenire, el in prealabil vrea sa vanda casa. Multumesc!