avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenitor

Buna ziua! In urma cu aproximativ 13 ani parintii mei au divortat, mama nu a avut bani pentru a face partajul si s-au inteles de comun acord la impartirea bunurilor, care acest lucru s-a intamplat la bunul plac al tatalui si anume la 5-6 ani dupa aceea.Bunicul meu in timpul casniciei lor, le-a facut act pe casa de vanzare-cumparare cu clauza in care a semnat si mama ceva.Acum la o discutie cu tata despre mostenire, daca imi revine si mie ceva pentru ca sunt singurul lor copil, el mi-a raspuns direct ca nu-mi mai revine nimic pentru ca a stricat actul de vanzare-cumparare pe casa.Intrebarea mea este urmatoarea: cum este posibil sa strice actul de vanzare-cumparare fara a participa si mama (pana sa moara bunicul putea sa strice decat cu el actele???)si daca eu am vreun drept la mostenire, el in prealabil vrea sa vanda casa. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: aly_cupy , utilizator 16:02, 20 Decembrie 2011
Daca bunicul le-a vandut casa parintilor dvs, aceata casa eera bunul comun al sotilor, posibil ca atunci cand au facut partajul, mama sa fi cedat partea ei tatalui dvs. Ramas singur proprietar, tata e liber sa faca ce doreste cu casa.
Oricum nu il mosteneati dvs pe bunic, ci tatal dvs.
Dreptul la mostenire se naste numai in momentul in care a decedat parintele- mama, tatal sau amandoi.... pana atunci , parintii sunt proprietari pe bunurilor si pot dispune dupa voia lor ce vor face cu acestea ....

Casa este bun comun al parintilor , fiecarea vand o cota de 1/2 din casa ... cum s-a facut partajul bunurilor ? .. cui i-a revenut aceasta casa in urma partajului?
Conteaza ce obligatii erau in acea „clauza”. Daca parintii nu le-au respectat, bunicul putea cere anularea contractului.
Partajul nu a avut loc la tribunal, pentru ca in acea perioada nu a avut bani mama.Mamei i s-a dat decat mobila primita la cununie pentru ca asa a vrut tata in rest nimic altceva.Asa ca ea nu a semnat nimic pentru a cedat ceva. Obligatiile in clauza erau ingrijirea bunicului, daca era sa pice la pat.
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
aly_cupy, utilizator
Si au respectat aceasta obligatie?

Alte discuții în legătură

Succesiune GhostZero GhostZero Mama detine o casa la tara, inafara celei din oras, prima fiind mostenire de la bunica cu care a facut contract de vanzare-cumparare, iar casa a fost trecuta ... (vezi toată discuția)
Acte de ingrijirie batrani bicuta408 bicuta408 Tatal meu a facut acte pentru ingrijire a parintilor , cheltuieli de inmormantare etc . Parintii au mai trait 5 ani bunica (imobilizata la pat) su bunicul inca ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de partaj CrashOverride CrashOverride Buna ziua , Am si eu o mica intrebare legata de o mostenire si un partaj. In discutie sunt 2 case si un teren , bunicul meu a facut acte mamei mele si mie ( ... (vezi toată discuția)