avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Mama detine o casa la tara, inafara celei din oras, prima fiind mostenire de la bunica cu care a facut contract de vanzare-cumparare, iar casa a fost trecuta pe numele tatalui meu (ginerele bunicii). Dupa moartea tatalui meu, a trebuit sa se faca mai intai succesiunea casei de la tara ptca la aceasta nu se facuse succesiunea nici la moartea bunicii, nici a bunicului. Fratii mamei au cedat dreptul lor intrucat la cele doua camere ale bunicii, mama si tata au mai construit altele doua si au facut modernizari, acum casa de la tara fiind pe numele mamei. Intrebare: aceasta casa de la tara nu intra in masa succesorala dintre mama si copii, dupa moartea tatalui meu chiar daca el a avut o contributie f mare? Decat casa din oras care era bun comun?Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
GhostZero, utilizator
Cel mai recent răspuns: GhostZero , utilizator 20:34, 13 Noiembrie 2017
GhostZero a scris:

Mama detine o casa la tara, inafara celei din oras, prima fiind mostenire de la bunica cu care a facut contract de vanzare-cumparare, iar casa a fost trecuta pe numele tatalui meu (ginerele bunicii). Dupa moartea tatalui meu, a trebuit sa se faca mai intai succesiunea casei de la tara ptca la aceasta nu se facuse succesiunea nici la moartea bunicii, nici a bunicului.



Bunicii vand părinților dvs casa de la țară => părinții devin proprierarii casei de la țară din momentul semnării contractului de vânzare cumpărare.
Ce succesiune să se mai dezbată și pentru care bunuri?
Succesiunea dupa moartea tatalui meu, ori mama ne-a spus ca aceasta casa obtinuta prin contract de vanzare-cumparare (contractul de vanzare-cumparare a fost facut doar de bunica, dupa moartea bunicului, deci cum ea nu putea ceda si partea bunicului s-a facut succesiunea cu fratii mamei) de mama si tata, dupa moartea tatalui meu, ea nu mai intra ca succesiune pt copii, spunand ca este a ei. Asa este? NU constituie masa succsorala dupa moartea tatei?Multumesc pt raspuns
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
GhostZero, utilizator
Nici masina, bun comun al mamei cu tata, tot nu intra la succesiune??? Mi-a spus ca doar apartamentul din oras, asa sa fie????
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
GhostZero, utilizator
La succesiunea după tata intra 1/2 din TOATE bunurile dobândite prin cumpărare in timpul căsătoriei.
Multumesc mult de tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Succesiune loredana2009 loredana2009 Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, ... (vezi toată discuția)
Mostenirea elena_smen elena_smen buna ziua!am si eu o mare nelamurire.pe scurt o sa va explic cazul meu.parintrii mei au divortat,tata s-a mutat la mama lui,care ia lasat casa prin ... (vezi toată discuția)