1) Detin un apartament iar un domn executor judecatoresc care se pare ca a preluat competenta de recuperare de la banca l-a atacat cu executare silita desi contractul meu cu banca nu prevedea acest lucru. Se prevedea doar atacarea bunurilor mobile pentru recuperare. Este corect ceea ce face?
2) Am incercat sa discut cu dl. Executor sa-i returnez creanta dupa cum cerea dar nu pot face plata integral pentru ca suma este destul de mare. I-am propus un aranjament dar a refuzat. In cazul in care fac contestatie pot oferi aceasta solutie de plata instantei? Nu stiu exact cum functioneaza.
Ar mai fi de adaugat ca apartamentul este cumparat cu clauza de uzufruct viager pe numele bunicii mele, nu stiu daca asta ajuta cu ceva sau nu. Multumesc pentru sfat oricum.
Am si eu o intrebare. In 2009 am luat un credit bancar pentru nevoi personale in valoare aproximativ de 3600 de EURO. La luarea creditului nu am ipotecat nimic, banca neconsiderand necesar acest lucru. In ultimii doi ani am avut o situatie mai dificila din punct de vedere financiar, nu am platit decat cateva rate iar acum am primit instiintarea pentru executare silita.
Am discutat cu executorul iar dumnealui dupa ce i-am spus ca sunt dispus sa gasim o solutie alternativa de a inapoia creditul ca oficialii bancii nu mai doresc nici o discutie pe aceasta tema, spunand ca imi va scoate la licitatie apartamentul in decurs de o luna.
As vrea sa stiu, ce pot face sa evit executarea silita, deoarece banca cere intreaga suma si nu cred ca va fi posibil sa o returnez in decursul unei luni.Este chiar imposibil sa se rezolve altfel?