avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Activitate dorint

Activitate dorint

Buna ziua. Am fost de buna credinta si am cumparat o masina sh (2016) si am constatat ulterior ca acest autoturism provine din Italia , a fost inundat(radiat din IT) si revandut mie in Ro . La o minima verificare cei de la TOYOTA , mi-au facut un deviz de 8800 eur, cu posibilitatea ca reparatia sa ajunga si 18.000 eur. Vanzatorul nu recunoaste, ce este de facut, plangere la politie?Multumesc.
Discuție COSMOTE
Buna ziua.
acum cativa ani o firma de telefonie mobila te mi-a emis o factura pe un nr. care-l foloseam ocazional( in zone fara acoperire alte retele de obicei) in valoare de 450 ron, cand factura normala era cam de 40-50 ron max. Le-am cerut explicatii , care bineinteles ca nu le-am primit niciodata, le-am cerut inregistrarea convorbirii si daca constat ca am vorbit platesc. Nu am primit nimic. A ramas ca in tren, ca acum cateva saptamani sa ma trezesc cu o somatie de la o firma de recuperari creante , care ma soma sa platesc suma de 2350 ron , pe care bineinteles ca n-am platit-o intrucat acea factura reprezenta ceva ce eu nu am folosit. Care ar fi acum calea de atac a mea, recunosc ca trebuia sa reactionez mai devreme. Multumesc.
Foarte curios , a facut un CONTARACT DE VANZARE CUMPARARE la notar , in opozitie cu Antecontractul de Vanzare-cumparare, care este facut si inregistrat la un ''cadastras'', care probabil nu l-a inregistrat la notar.
De mentionat ca primul cumparator detine in arenda acel pamant din 1990, iar din 2007 ,plateste arenda vanzatorului, care a aparut c-un certificat de mostenitor , in 2007.
Acum , parerea mea este ca ar trebui facut o plangere impotriva vanzatorului, pentru inselaciune si chiar impotriva notarului, deoarece formularul de antecontract provine din biroul sau si chiar spune ca va fi inregistrat la acest birou.
Buna ziua .
Va supun atentiei urmatoarea speta:
Antecontract de vanzare cumparare pe o anumita suprafata de teren,inregistrat la cadastru, avans platit si cateva rate , proprietarul de drept incaseaza intre timp o suma de bani de la alta persoana, care revendica dreptul de proprietate .
Ce e de facut?
multumesc
Discuție donatie
buna ziua.
speta care ma intereseaza este urmatoarea:
-fratele vrea sa doneze surorii lui o turma de 200 oi , care ar fi cea mai buna si economicoasa cale de a face aceasta donatie?
Trebuie platit impozit pe aceasta tranzactie statului roman?
va multumesc anticipat.
cu stima,
Dorin Tudoreanu
Suceava