Buna ziua. Am fost de buna credinta si am cumparat o masina sh (2016) si am constatat ulterior ca acest autoturism provine din Italia , a fost inundat(radiat din IT) si revandut mie in Ro . La o minima verificare cei de la TOYOTA , mi-au facut un deviz de 8800 eur, cu posibilitatea ca reparatia sa ajunga si 18.000 eur. Vanzatorul nu recunoaste, ce este de facut, plangere la politie?Multumesc.
Buna ziua.
acum cativa ani o firma de telefonie mobila te mi-a emis o factura pe un nr. care-l foloseam ocazional( in zone fara acoperire alte retele de obicei) in valoare de 450 ron, cand factura normala era cam de 40-50 ron max. Le-am cerut explicatii , care bineinteles ca nu le-am primit niciodata, le-am cerut inregistrarea convorbirii si daca constat ca am vorbit platesc. Nu am primit nimic. A ramas ca in tren, ca acum cateva saptamani sa ma trezesc cu o somatie de la o firma de recuperari creante , care ma soma sa platesc suma de 2350 ron , pe care bineinteles ca n-am platit-o intrucat acea factura reprezenta ceva ce eu nu am folosit. Care ar fi acum calea de atac a mea, recunosc ca trebuia sa reactionez mai devreme. Multumesc.
Foarte curios , a facut un CONTARACT DE VANZARE CUMPARARE la notar , in opozitie cu Antecontractul de Vanzare-cumparare, care este facut si inregistrat la un ''cadastras'', care probabil nu l-a inregistrat la notar.
De mentionat ca primul cumparator detine in arenda acel pamant din 1990, iar din 2007 ,plateste arenda vanzatorului, care a aparut c-un certificat de mostenitor , in 2007.
Acum , parerea mea este ca ar trebui facut o plangere impotriva vanzatorului, pentru inselaciune si chiar impotriva notarului, deoarece formularul de antecontract provine din biroul sau si chiar spune ca va fi inregistrat la acest birou.
Buna ziua .
Va supun atentiei urmatoarea speta:
Antecontract de vanzare cumparare pe o anumita suprafata de teren,inregistrat la cadastru, avans platit si cateva rate , proprietarul de drept incaseaza intre timp o suma de bani de la alta persoana, care revendica dreptul de proprietate .
Ce e de facut?
multumesc
buna ziua.
speta care ma intereseaza este urmatoarea:
-fratele vrea sa doneze surorii lui o turma de 200 oi , care ar fi cea mai buna si economicoasa cale de a face aceasta donatie?
Trebuie platit impozit pe aceasta tranzactie statului roman?
va multumesc anticipat.
cu stima,
Dorin Tudoreanu
Suceava