avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Activitate Nadia Carbarau

Activitate Nadia Carbarau

@Popa Gheorghe
Mulțumesc pentru răspunsul detaliat și argumentat !
@Ionut.ion
Mulțumesc! Exact așa știam și eu, dar am crezut că poate nu sunt la curent cu modificările legislative.
Buna seara,
Va rog să-mi spuneți daca v-ati confruntat cu situația în care deși Fisa Postului a fost prelucrată și semnată la angajare de catre toate partile implicate, aceasta sa fie prelucrată din nou, de aceasta data pe linie SSM, la prima instruire periodica SSM și consemnată în fișa individuală..
Daca da, va rog să menționați care este cadrul legislativ care reglementează aceasta procedura.
Mulțumesc!
In primul rand va multumesc pentru raspuns.
In ceea ce priveste acordul dat - cel care a ajuns si la primarie - este pentru AMENAJARE SPATIU FIRMA (este mentionat clar in titlul procesului verbal respectiv), iar autorizatia primita de dna X. de la primarie este (pe baza acestui acord) de EXTINDERE SI AMENAJARE SPATIU FIRMA.
In ceea ce ma priveste niciodata nu semnez ceva fara sa citesc bine, tocmai de aceea sunt atat de contrariata.
Este posibil ca ca aceasta exprimare "AMENAJARE SPATIU FIRMA" sa fie interpretabila? Eu una ma indoiesc desi...
multe de se pot intampla...
In plus este vorba de condominiu, pentru care acesta persoana nu are acordul locatarilor (din cate stiu eu trebuie sa aiba acordul locatarilor in linie verticala si orizontala cu apartamentul respectiv)
Buna seara,

Sunt unul dintre locatarii unui bloc care au fost inselati, profitandu-se vadit de buna lor intentie.
Acum cativa ani mai exact in 2006, un nou locatar (Dna X) a solicitat acordul tuturor locatarilor pentru amenajarea unui sediu de firma la parterul blocului respectiv.
Mentionez ca acest acord a fost obtinut fraudulos, deoarece nu toti locatarii au fost informati corect de scopul acestuia (unii locatari au fost instiintati ca se doreste construirea unui balcon, altii ca se doreste amenajarea unui sediu de firma).
Mai mult de atat, in acordul respectiv este mentionat ca acesta foloseste pentru amenajarea unui sediu de firma, nimic mai mult; nici vorba de extindere spatiu).
Au semnat acest acord cea mai mare parte dintre locatari (mai putin 1 sau 2 persoane).
Profitand de acest acord Dna respectiva, a obtinut autorizatie de constructie si extindere sediu firma, precum si autorizatie pentru taiere 7 pomi fructiferi.
Prin urmare dna respectiva si partenerul acesteia au inceput sa taie pomii (au reusit sa taie un nuc si un zarzar cu o vechime de 23 ani).
Dupa mai multe demersuri ale locatarilor la Garda Nationala de Mediu, Primarie, Agentia pentru Protectia Mediului etc. lucrarile au stagnat pana in data de 01.04.2008, data la care Dna X a inceput lucrarile de constructie si extindere spatiu firma ca urmare autorizatiei de constructie obtinute si pe baza acordului scris al locatarilor cu privire doar la amenajare sediu firma.
Nelamuririle noastre sunt:
Este legal ca aceasta persoana sa obtina aceasta autorizatie privind si extinderea pe baza acordului semnat de catre proprietari cu privire la amenajare sediu de firma?
Cum ramane cu trotuarul de protectie din jurul blocului care este spatiul comun al locatarilor? (In autorizatia de construire este specificat: "se vor reface trotuarul de protectie si spatiul verde din jurul constructiei")
Cum se poate acest lucru? Construiesc ceva pe proprietatea cuiva, fara autorizarea sa, si apoi reconstruiesc ce-am stricat cativa metri mai incolo???
Exista posibilitatea unui castig de cauza de partea locatarilor in cazul actionarii in justitie? Daca este posibil, va rog indrumati-ma catre ce forumuri sa ne adresam pentru rezolvarea problemei. Cine trebuie actionat in instanta? Cel care construieste, Primaria care a eliberat autorizatia de constructie sau ambele parti?
Mentionez ca locatarii acestui bloc nu doresc extinderea spatiului respectiv, mai mult solicita revenirea pe cat posibil la situatia initiala.
Intr-o alta masura in urma unei sedinte la care a participat si partenerul d-nei respective, acesta a amenintat ca in cazul in care ii este anulata autorizatia de construire va solicita daune materiale cat si faptul ca va lasa lucrarea in stadiul de executie actual (inceputul fundatiei).

Va rog mult ajutati-ne!

Apelez la ajutorul dumneavoastra, pentru ca am incredere deplina in informatiile avizate pe care le postati.