Multumesc pentru raspuns si credeti-ma, sunt o persoana disperata familia mea fiind la aceasta data un caz social ,eu fiind singura persoana cu servici ,sotia in concediu ingrijire copil cu handicap pana la varsta de 7ani(am fetita mica cu paralizie cerebrala) si fiica mare clasa a-12-a. Cu toate ca in contestatie am mentionat si aceste lucruri, firma nu a tinut cont de ele .Banii pe care am sa-i pierd prin aplicarea sanctiunii nu stiu din ce cheltuieli sa-i mai scad; de la tratamentul copilului, de la recuperare, de la meditatia fetei mari ,din hrana ... nu stiu , si aceasta situatia ma dat peste cap si am facut si un diabet pe fond nervos.
As dori un raspuns urgent la cele ce o sa va prezint in continuare in speranta ca o sa mai pot actiona cumva pentru indreptarea lucrurilor. In luna februarie 2013 am primit o decizie de sanctionare cu diminuarea salariului pe 3 luni cu 10% pentru o fapta petrecuta in curtea societatii unde lucrez in afara orelor mele de serviciu. Mai concret au deraiat niste vagoane aflate pe o linie in societate , la sfarsitul lunii ianuarie 2013, iar eu nu eram de serviciu.Am fost chemat la ancheta, am dat o declaratie si o nota de relatii in care am specificat ca pe perioada acumularii de vagoane in linia respectiva tura pe care am lucrat nu a manevrat absolut de loc la acea linie si ca fapta s-a produs la 13 ore dupa ce am iesit din serviciu. In decizia de sanctionare apar date nereale privind datele in care am fost de serviciu, apar trecute ca zile in care am lucrat exact zilele in care s-a manevrat la respectiva linie.
Decizia de sanctionare este emisa de o sucursala fara avizul firmei mame s-au a oficiului juridic. In decizia de sanctionare nu se pomeneste nimic de declaratia si nota de relatii date in apararea mea si nu se specifica de ce mi se resping martorii si alte documente specificate de mine in apararea mea.Declaratia si nota de relatii mi-au fost luate de o singura persoana fara sa se intruneasca comisia de ancheta. Am facut contestatie , am trecut toate cele mentionate mai sus, faptul ca sunt trecute date eronate, faptul ca nu eram de serviciu cand s-a petrecut fapta, ca sunt acuzat de neglijenta si efectuarea serviciului superficial cu toate ca timp de 27 ani de cand lucrez nu am avut nici o abatere, am depus contestatia la sediul firmei in termen de 10 zile.In asteptarea raspunsului la contestatia depusa la firma nu am depus si la tribunal o alta contestatie.Exact cand au trecut cele 30 de zile termen de depunere a contestatiei la tribunal , a sosit si raspunsul de la firma care ,bineinteles, nu spune decat ca mi s-a dat o pedeapsa prea blanda fata de gravitatea faptei(care fapta nu stiu).Ce mai pot face, mai pot actiona in judecata firma?
BUN, A FOST TRANSFER. DAR CUM RAMANE CU SALARIILE? DACA NU S-A SEMNAT UN NOU CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA , CUM POATE REDUCE FIRMA CESIONARA SALARIILE LA JUMATATE? ESTE LEGAL?
Da, a fost un transfer de activitate in decembrie anul trecut cu respectarea ccm pe perioada de un an. Acum anul a expirat si am primit acele scrisori prin care eram anuntati ca trecem pe ccm al firmei cesionare dar si ca se micsoreaza salariul cu toate ca contractul individual de munca este pe perioada nedeterminata semnat cu firma cedenta si in momentul transferului toti angajatii au primit cate o instiintare in care se mentiona ca am fost preluati de firma ,,y'' cu aceleasi functii si salarii pe perioada nedeterminata.
Salut la toata lumea! Sunt nou pe forum si as dori un raspuns urgent la problema mea.
Cu un an in urma, firma ,,x'' la care lucram a fost preluata de firma ,,y''. La vremea respectiva s-a incheiat un protocol intre firma la care lucram ,,x'' , sindicat si firma ,,y''in care era precizat ca un an se vor mentine toate drepturile din ccm incheiat cu firma ,,x'' la care lucram. Dupa expirarea anului , acum in luna decembrie am primit prin posta o scrisoare recomandata de la firma ,,y'' ,cea care a facut preluarea , care continea o decizie prin care eram anuntat ca incepand cu data de 12.12.2011 trecem pe ccm al firmei ,,y'' si salariul va fi diminuat de la 2380 la 1387.
Mentionez ca toti colegii preluati de la firma ,,x'' au primit prin posta aceste scrisori cu decizii de diminuare a salariului , si toate aceste decizii au acelasi numar de inregistrare.
intrebarea mea este ;CAT ESTE DE LEGAL ACEST LUCRU? CE SE POATE FACE PENTRU A NU PIERDE SALARIUL ANTERIOR ? SUNT VALABILE 400 DE DECIZII CU ACELASI NUMAR DE INREGISTRARE ?