avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizii emise cu acelasi nr. de inregistrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizii emise cu acelasi nr. de inregistrare

Salut la toata lumea! Sunt nou pe forum si as dori un raspuns urgent la problema mea.
Cu un an in urma, firma ,,x'' la care lucram a fost preluata de firma ,,y''. La vremea respectiva s-a incheiat un protocol intre firma la care lucram ,,x'' , sindicat si firma ,,y''in care era precizat ca un an se vor mentine toate drepturile din ccm incheiat cu firma ,,x'' la care lucram. Dupa expirarea anului , acum in luna decembrie am primit prin posta o scrisoare recomandata de la firma ,,y'' ,cea care a facut preluarea , care continea o decizie prin care eram anuntat ca incepand cu data de 12.12.2011 trecem pe ccm al firmei ,,y'' si salariul va fi diminuat de la 2380 la 1387.
Mentionez ca toti colegii preluati de la firma ,,x'' au primit prin posta aceste scrisori cu decizii de diminuare a salariului , si toate aceste decizii au acelasi numar de inregistrare.
intrebarea mea este ;CAT ESTE DE LEGAL ACEST LUCRU? CE SE POATE FACE PENTRU A NU PIERDE SALARIUL ANTERIOR ? SUNT VALABILE 400 DE DECIZII CU ACELASI NUMAR DE INREGISTRARE ?
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
creerul, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:38, 26 Decembrie 2011
Din punct de vedere al numarului de inregistrare da, este valabila decizia. Probabil in registrul de evidenta a documentelor s-a inregistrat la numarul respectiv 400 de exemplare, expediate catre 400 de persoane. Nu aceasta trebuie sa fie problema dvs.
Dvs. ati incheiat un contract colectiv de munca cu societatea X si chiar daca societatea Y este asociat sau actionar in X nu va poate impune contractul sau colectiv de munca, pentru care nu are nici un fel de calitate in relatia de munca dintre dvs. ca angajati si societatea X. Contractul colectiv de munca a fost incheiat intre dvs. si X. Cititi cu atentie acest contract si analizati ce s-a stipulat in cuprinsul lui atunci cand expira valabilitatea, termenul pentru care a fost incheiat. Poate fi prelungit prin act aditional? Se negociaza un alt contract colectiv?
Nu exista nici un fel de baza legala ca o terta persoana juridica, chiar daca are calitatea de asociat sau actionar sau administrator in societatea X sa vina si sa va impuna un contract care este incheiat intre ea (Y) si salariatii ei. Negociati un nou contract colectiv de munca, societatea X este obligata prin prevederile Codului muncii sa faca acest lucru (art. 229).
In cazul transferului intreprinderii sunt incidente prevederile Legii nr.67/2006 ... art. 9 prevede:
(1) Cesionarul are obligatia respectarii prevederilor contractului colectiv de munca aplicabil la data transferului, pâna la data rezilierii sau expirarii acestuia.
(2) Prin acord intre cesionar si reprezentantii salariatilor, clauzele contractului colectiv de munca valabil in momentul efectuarii transferului pot fi renegociate, dar nu mai devreme de un an de la data transferului.
Nu avem de-a face cu un transfer de activitate sau o parte din aceasta pentru a ne raporta la prevederile legii 67 din 2006.... Sau poate? Pentru "Creerul": Ce sa intelegem prin termenul "preluare"? Cine este angajatorul dvs? Cu cine ati semnat contractul individual de munca actual, in vigoare?
Da, a fost un transfer de activitate in decembrie anul trecut cu respectarea ccm pe perioada de un an. Acum anul a expirat si am primit acele scrisori prin care eram anuntati ca trecem pe ccm al firmei cesionare dar si ca se micsoreaza salariul cu toate ca contractul individual de munca este pe perioada nedeterminata semnat cu firma cedenta si in momentul transferului toti angajatii au primit cate o instiintare in care se mentiona ca am fost preluati de firma ,,y'' cu aceleasi functii si salarii pe perioada nedeterminata.
Ultima modificare: Duminică, 25 Decembrie 2011
creerul, utilizator
lucian huzum a scris:

Nu avem de-a face cu un transfer de activitate sau o parte din aceasta pentru a ne raporta la prevederile legii 67 din 2006.... Sau poate? Pentru "Creerul": Ce sa intelegem prin termenul "preluare"? Cine este angajatorul dvs? Cu cine ati semnat contractul individual de munca actual, in vigoare?



Citez din mesajul initial : Cu un an in urma, firma ,,x'' la care lucram a fost preluata de firma ,,y''. .... din acesta se deduce ca sunt aplicabile prevederile legii nr.67/2006 ...

Alte discuții în legătură

Incheiere protocol cu sindicatul privind semnarea unui ccm cristina69 cristina69 Buna Ziua. As vrea sa stiu ce se intampla cu aplicarera CCM-ului in situatia in care mai multe societati au fuzionat si in urma fuziunii a fost infiintata o ... (vezi toată discuția)
Negociere anuala ccm dupa transferul salariatilor cf legii 67/2006 titi6220 titi6220 premise 1. in urma cu un an salariatii si unitatea ca patrimoniu au fost preluati prin transfer conform legii 67/2006 2. intrucit cesionarul avea deja un CCM ... (vezi toată discuția)
Transfer inteprindere zxz19 zxz19 Buna ziua Art. 9 din Legea nr.67/2006 prevede : (1) Cesionarul are obligatia respectarii prevederilor contractului colectiv de munca aplicabil la data ... (vezi toată discuția)