avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer inteprindere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer inteprindere

Buna ziua

Art. 9 din Legea nr.67/2006 prevede :
(1) Cesionarul are obligatia respectarii prevederilor contractului colectiv de munca aplicabil la data transferului, pâna la data rezilierii sau expirarii acestuia.
(2) Prin acord intre cesionar si reprezentantii salariatilor, clauzele contractului colectiv de munca valabil in momentul efectuarii transferului pot fi renegociate, dar nu mai devreme de un an de la data transferului.
(3) In situatia in care, in urma transferului, intreprinderea, unitatea sau parti ale acestora nu isi pastreaza autonomia, iar contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul cesionarului este mai favorabil, salariatilor transferati li se va aplica contractul colectiv de munca mai favorabil.

Cesionarul respecta ccm valabil in momentul transferului. Acest ccm expira in 3 luni de la data transferului
In aceste 3 luni poate cesionarul iniția negocierea unui nou contract?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:45, 6 August 2016
Cesionarul are ccm incheiat pentru salariatii proprii ?
buna seara

cesionarul are 2 angajati propii si inainte de transfer nu exista alt ccm la cesionar. deci nu are CCM pt angajatii propii.

intrebare initiala am pus-o deoarece conf legii dialogului social art 129 trebuie negocierea noului ccm se face cu 45 de zile inainde de expirarea ccm.

va rog sa ma ajutati cu un raspuns
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2016
zxz19, utilizator
Negocierea se initiaza numai daca are peste 21 de salariati...daca da, atunci trebuie sa fie respectate prevederile Legii nr.62/2011.

Refuzul angajatorului de a începe negocierea contractului colectiv de munca este sanctionat cu amendă cuprinsă între 5.000 lei şi 10.000 lei de către Inspecţia Muncii.
da, firma dupa transfer are mai mult de 21 de angajati.

deci, respect legea dialogului social si initiez negocieri cu 45 de zile inainte de expirarea ccm si asta nu contracvine legii 67/2006. Am inteles corect? sau trebuie angajatii sa solicite inceperea negocierilor in aceste 3 luni?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2016
zxz19, utilizator
Initiativa negocierii aprtine angajatorului si nu salariatilor.

Nu contravine Legii nr.67/2006, intrucat vechiul c.c.m ii expira valabilitatea duratei pentru care a fost incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negociere anuala ccm dupa transferul salariatilor cf legii 67/2006 titi6220 titi6220 premise 1. in urma cu un an salariatii si unitatea ca patrimoniu au fost preluati prin transfer conform legii 67/2006 2. intrucit cesionarul avea deja un CCM ... (vezi toată discuția)
Incheiere protocol cu sindicatul privind semnarea unui ccm cristina69 cristina69 Buna Ziua. As vrea sa stiu ce se intampla cu aplicarera CCM-ului in situatia in care mai multe societati au fuzionat si in urma fuziunii a fost infiintata o ... (vezi toată discuția)
Fuziune societati comerciale Eva_56 Eva_56 In cazul fuziunii unor societati comerciale salariatii isi pastreaza drepturile pina la negocierea unui nou CCM? (vezi toată discuția)