avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fuziune societati comerciale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fuziune societati comerciale

In cazul fuziunii unor societati comerciale salariatii isi pastreaza drepturile pina la negocierea unui nou CCM?
Cel mai recent răspuns: Eva_56 , utilizator 12:14, 25 Mai 2015
1. Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

2. Legea nr.67/2006
Art. 9
(1) Cesionarul are obligatia respectarii prevederilor contractului colectiv de munca aplicabil la data transferului, pâna la data rezilierii sau expirarii acestuia.

(2) Prin acord intre cesionar si reprezentantii salariatilor, clauzele contractului colectiv de munca valabil in momentul efectuarii transferului pot fi renegociate, dar nu mai devreme de un an de la data transferului.
(3) In situatia in care, in urma transferului, intreprinderea, unitatea sau parti ale acestora nu isi pastreaza autonomia, iar contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul cesionarului este mai favorabil, salariatilor transferati li se va aplica contractul colectiv de munca mai favorabil.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negociere anuala ccm dupa transferul salariatilor cf legii 67/2006 titi6220 titi6220 premise 1. in urma cu un an salariatii si unitatea ca patrimoniu au fost preluati prin transfer conform legii 67/2006 2. intrucit cesionarul avea deja un CCM ... (vezi toată discuția)
In momentul absorbirii unei firme, angajatii firmei cumparate sunt protejati in vre-un fel? lucian1993 lucian1993 Compania la care lucrez a fost achizitionata si e in procesul de a fi absorbita de o alta companie. Cei din compania cumparatoare au achizitionat cota noastra ... (vezi toată discuția)
Transfer inteprindere zxz19 zxz19 Buna ziua Art. 9 din Legea nr.67/2006 prevede : (1) Cesionarul are obligatia respectarii prevederilor contractului colectiv de munca aplicabil la data ... (vezi toată discuția)