avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate pagubitu

Activitate pagubitu

Discuție sprijin juridic
Am o speta la care nu stiu daca am sanse de castig.Iata despre ce este vorba:
In luna august 2011 mi-a fost ridicat autoturismul, de Politia Locala sector 6, care era parcat pe o portiune de trotuar de pe raza respectivului sector. Din actele primite de la reprezentantul politiei locale ( dispozitia de ridicare), reiese ca "a depistat auto personal nr.XXX parcat neregulamentar -atentie !!!!-pe trotuarul aferent strazii Timisoara 89 si nu asigura cel putin 1 metru pentru circulatia pietonilor, fapt ptr care in conformitate cu prevederile HCL 4/2010S6 se dispune ridicarea acestuia". In continuarea actului intocmit se mentioneaza ca s-au efectuat masuratori pentru stabilirea nerespectarii distantei cu un "METRU ETALON" si s-a stabilit ca distanta era de 78 cm. Am facut cateva adrese catre Politia Locala sector 6 prin care solicitam lamuriri cu privire la legalitatea masurii luate cat si a actelor intocmite. In absolut toate raspunsurile s-a consemnat ca masuratorile au fost efectuate cu METRUL ETALON. Din investigatiile personale am stabilit ca instrumentul de masura denumit "METRU ETALON" nu se regaseste in lista oficiala a Biroului Roman de Metrologie Legala - singura institutie abilitata sa autorizeze instrumentele de masura din Romania. Credeti ca am sanse ca un judecator sa-mi anuleze Dispozitia de ridicare pe baza celor 2 argumente aduse de mine ( nu s-a specificat exact locul de unde s-a ridicat autoturismul si ca mijlocul de masurare nu este cuprins in lista oficiala a BRML.
Multumesc si astept un raspuns/uri cat mai pertinente.