avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sprijin juridic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sprijin juridic

Am o speta la care nu stiu daca am sanse de castig.Iata despre ce este vorba:
In luna august 2011 mi-a fost ridicat autoturismul, de Politia Locala sector 6, care era parcat pe o portiune de trotuar de pe raza respectivului sector. Din actele primite de la reprezentantul politiei locale ( dispozitia de ridicare), reiese ca "a depistat auto personal nr.XXX parcat neregulamentar -atentie !!!!-pe trotuarul aferent strazii Timisoara 89 si nu asigura cel putin 1 metru pentru circulatia pietonilor, fapt ptr care in conformitate cu prevederile HCL 4/2010S6 se dispune ridicarea acestuia". In continuarea actului intocmit se mentioneaza ca s-au efectuat masuratori pentru stabilirea nerespectarii distantei cu un "METRU ETALON" si s-a stabilit ca distanta era de 78 cm. Am facut cateva adrese catre Politia Locala sector 6 prin care solicitam lamuriri cu privire la legalitatea masurii luate cat si a actelor intocmite. In absolut toate raspunsurile s-a consemnat ca masuratorile au fost efectuate cu METRUL ETALON. Din investigatiile personale am stabilit ca instrumentul de masura denumit "METRU ETALON" nu se regaseste in lista oficiala a Biroului Roman de Metrologie Legala - singura institutie abilitata sa autorizeze instrumentele de masura din Romania. Credeti ca am sanse ca un judecator sa-mi anuleze Dispozitia de ridicare pe baza celor 2 argumente aduse de mine ( nu s-a specificat exact locul de unde s-a ridicat autoturismul si ca mijlocul de masurare nu este cuprins in lista oficiala a BRML.
Multumesc si astept un raspuns/uri cat mai pertinente.
Cel mai recent răspuns: Alin Gon , Avocat 18:34, 29 Septembrie 2012
Acesta nu e un motiv de nulitatea procesului verbal.
prin etalon se intelege o marime oficial acceptata in domeniile stiintifice ca unitate de baza pentru anumite sisteme de masurare; un aparat/obiect de masurare al unei marimi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Alin Gon, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare decizie de ridicare autovehicul Andreea Istrate Andreea Istrate Ce variante pot avea pentru a anula o decizie de ridicare a masinii pentru a mi se restitui taxa platita pentru a mi se inapoia/ Masina a fost parcata in ... (vezi toată discuția)
Primit pv pol. locală galați, în lipsă, pentru parcare neregulamentară, fără invitație prealabilă la sediu virgiliuadr virgiliuadr Bună ziua. Pe data de 15 octombrie a.c. am fost, cu autoturismul, la o piață din Galați, numită popular Piața Basarabiei. Am parcat mașina pe trotuar ... (vezi toată discuția)
Stationare in vederea vanzarii roxana2008 roxana2008 Constituie infractiune stationarea autoturismului pe trotuar cu mesajul \\" de vanzare \\" daca se respecta regulile de circulatie inclusiv asigurarea ... (vezi toată discuția)